5 dôvodov, prečo je Redmi Pad Pro jeden z naj tabletov na trhu.

Segment tabletov začína chytať druhý dych. Výrobcovia prichádzajú na trh s novými zariadeniami, ktoré majú čoraz väčší displej, lepšie reproduktory a výkonnejší hardvér. Hoci sa takéto zlepšovanie väčšinou prejavuje nárastom ceny, nie vždy to tak musí byť a Redmi Pad Pro je toho dôkazom.

Tento tablet patrí aktuálne k tomu najzaujímavejšiemu, čo môžete nájsť na trhu, ak chcete čo najlepší tablet za čo najmenej peňazí. Dôvodov je niekoľko.

Xiaomi Redmi Pad ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi Redmi Pad Pro

12,1-palcový displej

Tablet je primárne o displeji. A čím väčší displej môžete mať, tým je to lepšie. Samozrejme, nájdu sa aj používatelia, ktorí preferujú menšie zariadenia, ktorými chcú nahradiť poznámkové bloky. Avšak vo väčšine prípadov je to presne tak ako pri televízoroch – čím väčšia obrazovka, tým lepšie. A dvojnásobne to platí, ak môžete mať väčšiu obrazovku za rovnakú cenu, za ktorú ponúka iný výrobca menší displej.

Toto je hlavné lákadlo tabletu Redmi Pad Pro. Ponúka 12,1-palcový displej s 2,5K rozlíšením, podporou pre Dolby Vision a 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Cena? 279 eur. Trúfam si povedať, že v tejto cenovej kategórii nenájdete nič lepšie, ak berieme do úvahy aj veľkosť displeja.

Xiaomi Redmi Pad ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi Redmi Pad Pro

Špičkový multimediálny zážitok

Redmi Pad Pro je ideálny tablet na sledovanie videí, či už doma alebo na cestách. Veľký displej a podpora pre Dolby Vision zabezpečujú skvelý zážitok pri sledovaní Netflixu a ďalších služieb. Špičkové vizuály dopĺňajú štyri reproduktory s Dolby Atmos, ktoré sa starajú o to, aby si video a hudbu užili nielen vaše oči, ale aj uši.

Redmi Pad Pro je pripravený na hodiny sledovania videa. Jeho 10 000 mAh batéria zabezpečuje výdrž až 12 hodín prehrávania videa. K dispozícii je rýchle 33 W nabíjanie.

Xiaomi Redmi Pad ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi Redmi Pad Pro

Práca s viacerými aplikáciami súčasne

12,1-palcový displej je vynikajúci na sledovanie videa, avšak jeho potenciál využijete aj pri iných činnostiach. Na takejto veľkej zobrazovacej ploche môžete plnohodnotne pracovať s viacerými aplikáciami súčasne.

Obrazovku si môžete rozdeliť do dvoch častí, v ktorých používate dve samostatné aplikácie. Alebo ich môžete používať v oknách, ktoré si jednoducho zmenšíte, zväčšíte a presuniete tak, ako potrebujete.

Prácu s viacerými aplikáciami uľahčuje aj dok v spodnej časti obrazovky. Pomocou neho sa môžete kedykoľvek a okamžite rýchlo dostať k aplikácii, ktorú práve potrebujete.

Xiaomi Redmi Pad ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi Redmi Pad Pro

Praktické dotykové pero

Redmi Pad Pro v porovnaní s ostatnými tabletmi v cene do 300 eur vyniká veľkým displejom, ale aj všestrannosťou. K tabletu si môžete dokúpiť dotykové pero Redmi Smart Pen, ktoré posúva možnosti jeho využitia na úplne novú úroveň.

Pero je ideálne na písanie poznámok, kreslenie, skicovanie, anotovanie. Má elegantný dizajn a vďaka nízkej milisekundovej odozve a citlivosti dotyku len 10 g ponúka skvelý zážitok z práce s ním.

Pero obsahuje aj dve tlačidlá, ktoré ponúkajú praktické skratky a umožňujú efektívnejšie pracovať s aplikáciami na kreslenie aj samotným tabletom.

Xiaomi Redmi Pad ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi Redmi Pad Pro

Multifunkčný ochranný obal, ktorý premení tablet na Android notebook

Redmi Pad Pro uspokojí aj používateľov, ktorí by si chceli premeniť tablet na plnohodnotný notebook so systémom Android – Xiaomi HyperOS, ktorý tablet využíva, je postavený na systéme Android 14.

K tabletu si môžete dokúpiť oficiálny ochranný obal s klávesnicou, ktorý tablet ochráni na cestách a zároveň umožní plnohodnotnú prácu s ním. Opäť sa dostávame k veľkosti displeja, ktorý aj v prípade takéhoto využitia predstavuje značnú výhodu. Obal obsahuje aj držiak na dotykové pero, takže ho nestratíte.

Je zrejmé, že v prípade kompletnej výbavy – tablet (279 eur), obal s klávesnicou (79 eur) a prípadne aj dotykové pero (59 eur), sa cena zariadenia navýši, avšak aj v takomto prípade predstavuje Redmi Pad Pro jedno z najlacnejších riešení na trhu. Dvojnásobne, ak hľadáte tablet s 12-palcovou uhlopriečkou.

Xiaomi Redmi Pad ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi Redmi Pad Pro

Článok vznikol v spolupráci so Xiaomi Slovensko.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit