Pokiaľ máte doma mobilné VR okuliare alebo ich kúpu zvažujete, do pozornosti dávame lacný Bluetooth ovládač.

Ten nájdete napr. v ponuke obchodu AliExpress a jeho cena sa pohybuje od 2 do 3 eur.

Zariadenie nemá špecifický názov, na obale nájdete všeobecný text „Bluetooth Gamepad, Selfie Shutter Remote“, takže odporúčame vyberať podľa priloženého obrázka. Ovládač funguje so zariadeniami so systémom iOS a Android a umožňuje diaľkové ovládanie hlasitosti alebo aktiváciu spúšte fotoaparátu.

V prípade systému Android ho však môžete použiť aj v kombinácii s VR okuliarmi. Jeden z režimov totiž premení ovládač na myš. Na displeji sa zobrazí kurzor myši a pomocou tlačidla START môžete vykonávať klikanie myškou. Telefón si to interpretuje ako dotyk, ktorý simuluje aj tlačidlo, ktoré je zabudované v niektorých VR okuliaroch pre platformu Google Cardboard.

Používanie ovládača síce nie je natoľko pohodlné, ako by sme očakávali, ale o poznanie zjednodušuje navigáciu v rámci VR okuliarov. Pripomeňme, že režim myši funguje iba pre Android, takže ak používate iPhone, vo virtuálnej realite vám tento ovládač ovládanie neuľahčí.

Cena: 2 až 3 €

Tento článok vyšiel aj v tlačenom decembrovom vydaní TOUCHIT č. 10/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit