Toto je jednoduchý fitnes náramok od známeho čínskeho výrobcu a zároveň jediný náramok z testu, ktorý nemá displej. Stačiť vám budú musieť tri informačné diódy. Výhodou (napr. oproti Lenovo G02) je integrovaný snímač tepovej frekvencie. Jeho hodnoty však treba brať s nadhľadom, niekedy sa mu totiž podarí zmerať nepresný údaj. Ako informačná hodnota, vychádzajúca z celodenného priemeru, je to pre menej náročných používateľov dostatočné.

Náramok neustále počíta prejdené kroky, vzdialenosť, kalórie a priebežne meria tep. V aplikácii Mi Fit vidíte všetky aktuálne namerané hodnoty za jeden deň, plus históriu vašich výkonov v grafe. Zaznamenanie aktivít nie je automatické, jediné čo dokáže náramok správne rozpoznať je beh, chôdza a občas bicykel. Ostatné aktivity je nutné spustiť manuálne, pričom ak zapnete v smartfóne GPS, bude zaznamenaná aj vaša poloha. Nájdete tu aj „aktivity“ ako státie, cestovanie MHD a pod.

 

Prehľad celodennej aktivity z histórie grafu

Náramok je určený na nosenie 24/7 a monitoruje aj spánok, ktorý po prebudení vyhodnocuje. Vždy máte k dispozícii graf vývoja a zmien v spánku. Samozrejmosťou je nastavenie cieľov alebo cieľovej hmotnosti. Aplikácia vás bude motivovať, aby ste sa viac hýbali a tento cieľ splnili. Mi Band 1S slúži aj ako notifikačné centrum a oznamuje prichádzajúce hovory, správy alebo iné notifikácie zo smartfónu.

Prierez technologickou výbavou náramku

Oznámenia sú na zápästí citeľné, vďaka výrazným vibráciám. To, o čom má byť používateľ informovaný, sa nastavuje v aplikácii. Nechýba režim nerušiť, čím sa pozastaví prenos oznámení a páči sa nám pokročilý budík, ktorý má najviac možností zo všetkých testovaných náramkov.

 

Mi Fit je možné prepojiť s aplikáciami tretích strán, ako napr. Google Fit, WeChat alebo Apple Health. Zaujímavosťou je komunikácia a tvorba výziev s priateľmi, ktorí tiež používajú Xiaomi náramok. Dôležité je vedieť, že náramok spolupracuje s iOS a Android zariadeniami odlišne. S Android zariadením získate o niečo viac možností a aplikáciu aj v slovenskom jazyku. Používanie s iOS zariadením ponúka totožnú funkčnosť, ale o niečo menej nastavení a aplikáciu v anglickom jazyku.

Hodnotenie presnosti
Snímač tepovej frekvencie: 60 %
Počítanie krokov: 60 %
Automatické rozpoznanie aktivít: 20 % 

Hodnotenie
+ výdrž na batériu mesiac a viac
+ vymeniteľné remienky
+ vodeodolnosť IP67 (neodporúča sa kúpať a plávať s náramkom)
nabíjanie špeciálnou nabíjačkou
nepresnosť snímačov a počítania krokov
priemerná aplikácia
málo fitnes a zdraviu prospešných vylepšení 

Cena: od 15 EUR
Zapožičal: IRD Distribution

Partnerom rubriky e-Zdravie je mobilná aplikácia Dôvera. Pre viac informácií kliknite sem.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE