Multimediálny reproduktor s vstavaným FM rádiom a slotom na pamäťovú kartu.

S reproduktormi tohto typu sa roztrhlo vrece a je ich ako maku. Aj preto musia výrobcovia medzi sebou súťažiť s čo najlepšou cenou. No a tak isto aj s počtom funkcií alebo celkovými možnosťami.

Reproduktor je valcového tvaru, avšak meniče má umiestnené iba z jednej strany valcového tvaru. Je stavaný tak, aby sa počúval na výšku. Jeho gumová podstava udrží túto „plechovku“ stabilne na mieste. Je dobre vyvážený a aj pri menšom zavadení oň sa len tak ľahko neprevrhne.

Má kovovú konštrukciu, ktorá je doplnená a pevný plast a tvorí prakticky celé orámovanie vonkajšej konštrukcie. Horná strana slúži zároveň ako rúčka na prenášanie. Reproduktor sa zmestí aj do stojanu na fľašu na bicykli.

Rozmerovo je na to prispôsobený, vzhľadom na jeho kovové dierované krytie ale odporúčame túto formu prenášania nepoužívať. Určite využijete vodeodolnosť v certifikácii IPX4. Čiže neodporúčame ho ponárať ale na náhodné postriekanie alebo proti dažďu bude odolný.

Samotný reproduktor má konektory pod gumovým krytom. Je tu microUSB na nabíjanie reproduktora, USB-A na nabíjanie iných zariadení, tiež je tu spomínaný slot na microSD karty a audio konektor. Dobrou správou je, že v balení máte prepojovací audio kábel.

Reproduktor sa páruje veľmi jednoducho, stačí podržať multifunkčné tlačidlo, ktorým sa inak prepínate aj medzi FM rádiom a slotom na pamäťové karty. Tlačidlá hlasitosti majú aj v tomto prípade zdvojenú funkciu. Jednoduchým stlačením sa posúvate medzi skladbami. Podržaním sa mení hlasitosť.

Celkový výkon reproduktora je 18 W a vydrží prehrávať hudbu do 8 hodín. Po spojení so smartfónom sa dá použiť aj na telefonovanie. Reprodukovateľný frekvenčný rozsah je 150 ÷ 18 000 Hz.

Po zvukovej stránke je reproduktor dostatočne výkonný na ozvučenie bežnej miestnosti, detskej izby napríklad. Z prejavu je cítiť basový základ, nie je ale až tak dynamický. Stredy sú viac zakryté, viac budete počuť výšky.

Verdikt

Lamax MusiCan1 je reproduktor s rozšírenou výbavou. Zaujme tým, že má vstavaný digitálny tuner na FM rádio a vďaka podpore pamäťových kariet. No a okrem toho má istý stupeň odolnosti a získate ho za dobrú cenu.

Cena: 49,90 EUR

Zapožičal: LamaxTech

Prečítajte si aj:

Maxton Telica: Reproduktor do vrecka za dobrú cenu

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.