Prenosný reproduktor Lamax Sounder SO-1 sa dá používať aj vonku.

Má certifikáciu IPX4, čo znamená odolnosť voči vode a vniknutiu veľmi malých predmetov. Nedá sa ponárať, náhodné pošpliechanie vodou však zvládne bez ujmy. Dizajnovo sa veľmi podaril a má aj špecifické ovládanie. Jednak sa dajú využiť dotykové tlačidlá na hornej strane na prechádzanie skladbami, tiež je tu aj mechanický prvok. Koliesko na jeho hornej strane, ktoré je zároveň dizajnovou súčasťou obvodu, slúži na ovládanie hlasitosti.

Ďalšou špecialitou je režim S-Bass, ktorý citeľne zlepší reprodukciu nielen basov, ale celkovo zvuku. Používali sme ho takmer výhradne v tomto režime. Pripája sa cez Bluetooth, využiť môžete aj NFC technológiu na rýchle pripojenie. Prepojiť sa dá aj cez AUX kábel (je v balení), vedľa 3,5 mm konektora je microUSB konektor na nabíjanie 4000 mAh akumulátora.

Zvukovo je vhodný na ozvučenie veľkej obývačky alebo priestoru na záhrade či chatovej opekačke. Dá sa použiť vo vertikálnom režime s tým, že bude stáť na basovom reproduktore. Využije sa lepšia rezonancia. Dobre hrá aj v horizontálnej polohe, vtedy ho ale nesmiete nabíjať, inak bude kábel prekážať. Je totiž pod spodnými nožičkami.

Zvukovo je zameraný viac na basy a schopnosť reprodukovať zvuk aj pri vyšších hlasitostiach. Zvuk sa šíri v 360° uhle, no predsa len je lepšie si ho mierne natočiť k sebe. Nám sa na reproduktore páčilo najmä vyhotovenie bez žiadnych zbytočností a chybičiek.

Cena: 95 EUR
Zapožičal: LAMAX Electronics

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júnovom vydaní TOUCHIT č. 6/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.