Spoločnosť Sony rozšírila svoj rad LinkBuds o bezdrôtové slúchadlá LinkBuds Fit a LinkBuds Open a taktiež o reproduktor LinkBuds Speaker.

Od roku 2022, kedy bol rad LinkBuds s kruhovým dizajnom prvýkrát uvedený na trh, zameriava sa na pohodlie a prepojenie online a offline sveta. Z toho aj vychádzajú nové modely radu LinkBuds, vylepšené na základe spätnej väzby od zákazníkov. Najnovšie slúchadlá a reproduktor LinkBuds sú pohodlné a chytré produkty navrhnuté pre bežný život.

Slúchadlá LinkBuds Fit a LinkBuds Open sú navrhnuté pre ľudí s aktívnym životným štýlom a sú vybavené novou vzduchovou výstelkou na celodenné pohodlné nosenie. Model LinkBuds Open predstavuje inovatívny druh slúchadiel s novo vyvinutou otvorenou kruhovou konštrukciou, ktorá vás udrží v spojení s okolím. Oba modely sa navyše dodávajú v rôznych farbách, aby vyhovovali rôznemu štýlu, s rôzne farebnými krytmi puzdra a výstelkami, ktoré vyjadrujú váš štýl. Spolu s týmito novými modelmi štupľových slúchadiel predstavujeme aj reproduktor LinkBuds Speaker.

Reproduktor LinkBuds Speaker je novým prírastkom do rodiny LinkBuds. Funkcia Auto Switch automaticky prepína prehrávanie medzi slúchadlami LinkBuds Fit, LinkBuds Open a LinkBuds S a reproduktorom LinkBuds Speaker.

Sony pokračuje v spolupráci s trojnásobnou držiteľkou ceny GRAMMY a niekoľkonásobnou držiteľkou platinovej platne, speváčkou a skladateľkou Olíviou Rodrigo, ktorá na rade LinkBuds spolupracuje v rámci audio kampane Sony For The Music.

LinkBuds Fit stvorené pre vás

Slúchadlá LinkBuds Fit ponúkajú pohodlie vďaka novo vyvinutej vzduchovej výstelke a štupľovým koncovkám, reguláciu hluku a zvukov z okolia a rad farieb, ktoré ladia s vašim štýlom.

LinkBuds Fit
LinkBuds Fit
  • Pohodlné nosenie pre aktívny životný štýl – Pre ešte bezpečnejšie a pohodlnejšie nosenie aj pri cvičení vyvinula spoločnosť Sony pre slúchadlá LinkBuds Fit novú vzduchovú výstelku. Vzduchová výstelka má háčik, ktorý je mäkký a dutý, aby bol kontakt s uchom príjemnejší, a tým sa znížil aj tlak, zatiaľ čo časť, kde je slúchadlo upevnené, je pevná a zahnutá, aby nedošlo k jeho náhodnému uvoľneniu.  To znamená, že pri väčších ušiach dobre sedí na kraji uší a pri menších ušiach uprostred. Slúchadlá tak vďaka tejto kombinácii podporujú pohodlie i bezpečnosť. Súčasťou balenia sú aj mäkké štupľové koncovky do uší Soft Fitting Earbud Tips k slúchadlám LinkBuds Fit, ktoré obmedzujú tlak a zvyšujú pohodlie.
  • Zastaňte v kontakte vďaka režimu Ambient Sound Mode – Režim Auto Ambient Sound v kombinácii s vynikajúcim potlačením okolitého hluku automaticky upravuje zvuky z okolia adekvátne tomu, kde sa práve nachádzate, aby ste si mohli pohodlne vychutnať hudbu.
  • Potlačenie okolitého hluku – Slúchadlá LinkBuds Fit sú vybavené integrovaným procesorom V2, rovnakým, akým disponuje aj model slúchadiel WF-1000XM5. Tento čip optimalizuje potlačenie okolitého hluku v reálnom čase podľa prostredia.
  • Farby, ktoré ladia s vaším štýlom – LinkBuds Fit sú k dispozícii v čiernej, bielej, zelenej a fialovej farbe Olívie Rodrigo. Navyše vďaka radu príslušenstva, vrátane vzduchových výsteliek Air Fitting Supporters a krytov na puzdra k LinkBuds Fit v rôznych štýloch a farbách, si môžete slúchadlá skutočne prispôsobiť tak, aby dopĺňali váš outfit. 
  • Vysoko kvalitný zvuk – Slúchadlá LinkBuds Fit poskytujú výnimočnú čistotu zvuku a hovorov. Vďaka špeciálne navrhnutej jednotke meniča Dynamic Driver X, ktorá bola použitá aj v slúchadlách WF-1000XM5 s potlačením okolitého hluku, ponúkajú slúchadlá LinkBuds Fit bohatšie a detailnejšie vokály. Konštrukcia membrány kombinuje niekoľko rôznych materiálov na kopulku a okraje, čím je dosiahnuté minimálne skreslenie a čistý zvuk. Slúchadlá LinkBuds Fit podporujú bezdrôtové technológie High-Resolution Audio a DSEE ExtremeTM. Vďaka technológii Precise Voice Pickup, ktorá ovláda mikrofóny na vonkajšej a vnútornej strane slúchadiel, a pokročilému spracovaniu zvukového signálu sú hovory mimoriadne čisté aj v hlučnom prostredí.
  • Jednoduché ovládanie – S funkciami automatického prepínania (Auto Switch), automatického prehrávania (Auto Play), rýchleho prístupu (Quick Access), ako aj Amazon Music Play Now alebo Spotify Tap a hlasovým ovládaním je ešte ľahšie získať prístup k zábave a užívať si ju. Navyše môžete vďaka funkcii Wide Area Tap prehrávanie hudby ovládať dvojitým alebo trojitým klepnutím pred jedným alebo druhým uchom, takže sa nemusíte dotýkať samotných slúchadiel LinkBuds Fit.
  • Pohodlné na každodenné použitie – Slúchadlá LinkBuds Fit disponujú funkciou Multipoint Connection, funkciou okamžitého prehrávania a pozastavenia, ovládania pomocou pohybu hlavou, majú vstavané hlasové ovládanie a funkciu Speak-to-Chat. Výdrž batérie majú až 21 hodín celkového prehrávania a odolnosť proti vode spĺňa normu IPX4.

LinkBuds Open – Zostaňte v kontakte s okolím

Vyskúšajte nový model slúchadiel LinkBuds Open s otvorenou kruhovou konštrukciou, ktorý vás udrží v spojení s okolím. Nová a ľahká vzduchová výstelka pre slúchadlá LinkBuds Open poskytuje celodenné pohodlie pri nosení a je k dispozícii v mnohých farbách, ktoré budú ladiť s vaším štýlom.

LinkBuds Open
LinkBuds Open
  • Žite prítomnosťou – Dizajn slúchadiel LinkBuds Open s novo vyvinutým kruhovým meničom vám umožní zostať v spojení s okolím. Jednotka s kruhovým meničom má otvorený stred membrány a zachováva zvukovú transparentnosť, takže zreteľne budete počuť okolité zvuky. Budete počuť, keď na vás niekto zavolá, zatiaľ čo budete telefonovať, alebo zostanete v spojení s priateľmi počas počúvania hudby. Slúchadlá LinkBuds Open sú vybavené inteligentnou funkciou Adaptive Volume Control, ktorá automaticky optimalizuje hlasitosť podľa toho, kde sa práve nachádzate. Na tichých miestach si tak môžete užívať nižšiu hlasitosť a na rušnejších miestach sa hlasitosť zosilní.
  • Celodenný komfort – Rovnako ako slúchadlá LinkBuds Fit sú aj slúchadlá LinkBuds Open vybavené novo vyvinutou vzduchovou výstelkou Air Fitting Supporter na pohodlné a bezpečné nosenie. Slúchadlá LinkBuds Open majú navyše vylepšený ergonomický tvar, ktorý pohodlne padne do ucha.
  • Vytvorte si svoj vzhľad – LinkBuds Open sú k dispozícii v čiernej a bielej farbe a tiež vo fialovej farbe, ktorá je charakteristická pre Olíviu Rodrigo. Svoj vzhľad si môžete prispôsobiť pomocou voliteľného príslušenstva, vrátane vzduchových výsteliek a krytov na puzdro v rôznych farbách a štýloch.
  • Autentický, vysoko realistický zvuk – Slúchadlá LinkBuds Open ponúkajú vyvážený, kvalitný zvuk s čistým stredným a vysokým rozsahom, ktorý je poháňaný integrovaným procesorom V2 od Sony a špeciálne navrhnutým 11 mm meničom v tvare prstenca. Vysoko pružná membrána a výkonný neodymový magnet boli špeciálne vybrané na reprodukciu čistého zvuku stredných a vysokých frekvencií.  Slúchadlá LinkBuds Open podporujú technológiu DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) a sú vybavené technológiou presného snímania hlasu pre čisté hovory bez šumu.
  • Pohodlné každodenné použitie – Slúchadlá LinkBuds Open sú vybavené intuitívnymi funkciami a ovládacími prvkami, ako je Auto Switch, Auto Play, Quick Access, hlasové ovládanie a Wide Area Tap. Medzi ďalšie vlastnosti patrí pripojenie Multipoint Connection, dlhá výdrž batérie až 22 hodín počúvania zo slúchadiel a vodeodolnosť IPX4.

Nová aplikácia Sound Connect

Slúchadlá LinkBuds Fit a LinkBuds Open sú kompatibilné s aktualizovanou aplikáciou Sound Connect. Pomocou nej si môžete slúchadlá prispôsobiť úpravou rôznych nastavení, napríklad ekvalizéra. Jednoduché rozhranie vám umožní zvoliť ideálne nastavenie zvuku a skratiek. Môžete dokonca sledovať vašu nedávnu históriu počúvania v súlade s odporúčaním Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) pre zdravé počúvanie. Keď je funkcia Background Music Effect aktivovaná, využíva DSP na to, aby zvuk znel, ako by hral vo vašom priestore, a nie ako by znel vo vašej hlave – ideálna v situáciách, kedy sa venujete iným úlohám alebo chcete niečo menej intenzívne.

Reproduktor LinkBuds – Celodenné počúvanie hudby

Zostaňte v spojení s hudbou počas celého dňa vďaka chytrým funkciám ako je aj automatické prepínanie Auto Switch. Reproduktory napriek veľkosti ponúkajú lepšiu konektivitu a vynikajúcu, vyváženú kvalitu zvuku. Hovorte a počúvajte úplne čisto a užívajte si slobodu mobility vďaka dlhej výdrži batérie a pohodlnému popruhu na prenášanie.

LinkBuds Speaker
LinkBuds Speaker
  • Bezproblémové prepínanie – Funkcia Auto Switch automaticky prepína prehrávanie medzi slúchadlami LinkBuds a reproduktorom LinkBuds v závislosti od situácie. Vďaka funkcii Quick Access si navyše môžete vychutnať počúvanie jedným dotykom a funkcia Auto Play zase prehráva hudbu podľa vašich zvyklosti, aby bol zážitok z počúvania ešte plynulejší. Čistý, dobre vyvážený zvuk zaisťuje reproduktorová jednotka X- Balanced, výškový reproduktor a pasívne žiariče umožňujúce príjemné počúvanie.
  • Kvalitné hovory – Reproduktor LinkBuds poskytuje vysokú kvalitu hovorov, reprodukuje reč tak, aby bola konverzácia jasne zrozumiteľná a pomocou potlačenia ozveny zaisťuje hladký priebeh hovorov.
  • Hudba v pohybe – Praktický odnímateľný popruh vám umožní vziať si reproduktor LinkBuds Speaker kamkoľvek so sebou, či už do inej miestnosti alebo do kuchyne. Nabíjacia základňa navyše umožňuje pohodlné nabíjanie.
  • Odolnosť – Vďaka vodeodolnosti[14] ho môžete používať v blízkosti vody bez obáv zo striekajúcej vody. A s výdržou batérie až 25 hodín[15] môžete počúvať hudbu počas celého dňa.
  • Nadčasový dizajn – Reproduktor LinkBuds je k dispozícii v svetlošedej a čiernej farbe, aby hladko zapadol do vašej domácnosti.
  • Aplikácia Sound Connect – Reproduktor LinkBuds je kompatibilný s aktualizovanou aplikáciou Sound Connect. Nové funkcie, ako je Auto Switch, Quick Access, a Auto Play, možno ovládať prostredníctvom aplikácie Sound Connect.

Ceny a dostupnosť

Novinky budú na Slovensku k dispozícii hneď a ceny sú nasledovné. LinkBuds Fit sú za cenu 199 eur, .LinkBuds Open budú stáť tiež 199 eur a reproduktor LinkBuds Speaker je v cene 159 eur.

Platforma For The Music

Sony vytvorila platformu „For The Music“ pre svoje špičkové spotrebiteľské a profesionálne audio produkty a služby. Prostredníctvom platformy „For The Music“ sa Sony hlási k pozícii poprednej audio značky spájajúcej hudobných tvorcov a spotrebiteľov, ktorej cieľom je vytvárať autentické hudobné zážitky.

Zdroje: Sony

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.