Hra od Microsoftu bola uvedená medzi také legendy ako Doom, Tetris, Halo: Combat Evolved, Pokémon či The Legend of Zelda.

Microsoft Solitaire je súčasťou operačného systému Windows od roku 1990. Kritéria ako, či je hra známa, či si ju ľudia pamätajú a jej popularita v priebehu rokov jasne rozhodli, že Solitaire patrí do Svetovej siene slávnych videohier. Každý rok sa k už zvoleným herným klasikám pridávajú ďalšie.

Počítačová hra bola vytvorená aj s hlbším úmyslom, než ako obyčajná hra. Vývojári pochopili, že hra bola perfektným spôsobom, ako predstaviť používateľom nové počítačové koncepty ako uchopiť a pustiť pomocou myšky. Samotným hraním takto získavali zručnosť v ovládaní, keďže používanie myšky bolo len v začiatkoch.

Spolu s hrami ako Míny a Srdcia boli dodávané pre systém Windows už od verzie 3.0. Po krátkej prestávke od Windows 8.1 sa opätovne hry objavili aj vo Windows 10. Solitaire je aktuálne nainštalovaný na viac ako jednej miliarde zariadení po celom svete. Celkovo funguje hra až v 65 jazykoch a hrá sa na viac ako 200 trhoch po celom svete, vrátane Antarktídy.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Microsoft sa rozhodol zrušiť jednu z očakávaných funkcií pre Windows 10