Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Po PC a Xbox One vychádza open world survival titul DayZ od českého herného štúdia Bohemia Interactive konečne aj na PS4 a je оdteraz dostupný na PlayStation Store. Vydanie hry na poslednú sľúbenú platformu oslavuje spoločnosť premiérou hraného traileru na motívy hry. Ten ukazuje, ako by vyzeral reálny svet, keby sa v ňom zhmotnila vízia posta-apo sveta DayZ.

Hraný trailer „Surviving Chernarus“

Po vydaní plných verzií (Dayz 1.0) na PC a Xbox a následných updatoch sa hry, ktorá definovala žáner open-world survival hier, dočkali aj majitelia PlayStation 4. Čaká na nich rozsiahly otvorený svet Černarusi, zaplnený nielen infikovanými nepriateľmi, ale hlavne ďalšími živými hráči. Tí môžu byť smrteľne nebezpeční alebo naopak veľmi užitoční – ak s nimi utvoríte tím v snahe o prežitie.

Vďaka rozľahlému svetu, perzistentným serverom s mechanikou permanentej smrti a prepracovaným herným mechanikám ponúka DayZ jedinečnú príležitosť zažiť neskriptovanú hrateľnosť a zábavu, ktorá je pri každom hraní úplne unikátna. Záleží len na hráčovi, či sa zapojí do napínavých prestreliek, pokúsi sa nadviazať priateľstvo s ďalšími hráčmi na serveri, začne pomáhať novoprijatým zachráneným alebo spojí svoje sily s kamarátmi a vytvorí tím, ktorý si navzájom pomôže v snahe prežiť v krásnom, ale nebezpečnom svete Černarusi .

Vedľa hraného traileru vydala Bohemia Interactive nedávno aj trailer tvorený in-game zábermi s názvom „Toto je DayZ”. Ten názorne predstavuje všeobecný koncept hry a hlavné herné mechaniky a prvky, kvôli ktorým má hra na konte niekoľko miliónov predaných kusov na PC a Xbox One. Video je ideálnym spôsobom, ako sa noví hráči môžu zoznámiť so svetom DayZ a zistiť, čo ich v hre čaká, či už sa ju rozhodnú vyskúšať na PS4 alebo akejkoľvek inej platforme.

PS4 verzia DayZ je už teraz dostupná v digitálnej podobe na PSN. V nasledujúcich mesiacoch vyjde aj vo fyzickej podobe pre hráčov, ktorí dávajú tejto forme distribúcie prednosť. Bez ohľadu na výber verzie predstavuje vydanie DayZ na PS4 výbornú príležitosť pridať sa k niekoľkým miliónom hráčov a vyskúšať si na vlastnej koži autentickú survival hru, ktorá ponúka ešte lepší zážitok pri hre s kamarátmi.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.