Značka Moto plní sľuby a tešiť sa môžete na Android Oreo.

Android 8 budú mať smartfóny Moto G4 Plus, Moto G5 a Moto Z. Lenovo vlastne sľubuje aktualizovať všetky smartfóny Moto série G5. Je to ich najvydarenejšia séria nielen podľa predajnosti (a teda obľúbenosti) ale aj pomerom výbavy za vynikajúcu cenu.

Lenovo (Motorola) sa o svoje smartfóny stará a už pri uvedení Moto G5 avizoval, že smartfóny majú garanciu aktualizácie na ďalší systém. Špecialitou značky Moto je, že výrobca pri svojich špecifických modeloch dáva garanciu dokonca až dvoch aktualizácií po sebe. Teda modely, ktoré prišli ešte s Androidom 6.0 mali už v čase uvedenia garanciu aktualizácie operačného systému na Android 8 Oreo.

Fanúšikovia značky môžu sledovať novinky aj na facebookovej stránke Motorola Slovakia. V decembri sa chystá spustenie slovenskej stránky Motorola.sk.

V čase od júla do konca septembra predalo Lenovo 50 346 ks smartfónov. Séria Moto G5 je na Slovensku najznámejšia. Smartfóny G5 sú stále v ponuke a od septembra výrobca priniesol vylepšené G5ky ako model G5S / G5S Plus. Len v tejto sérii bolo predaných viac ako 21 000 smartfónov. Séria sa totiž vyznačuje špičkovými fotkami v smartfóne strednej triedy. Najväčším skokanom je Moto G5S Plus, ktorý získaval ocenia práve za svoj duálny fotoaparát.

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Motorola Moto X4 je už na Slovensku (Doplnené)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.