Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Efektívnejšie chladenie, predĺžená výdrž batérie, vylepšená klávesnica TrueStrike a mnoho ďalších inovácií v hrateľnosti a výkonnosti naprieč najnovším portfóliom Lenovo Legion.

Sú tu. Dorazila najnovšia vlna počítačov Lenovo Legion, ktorá vybaví hráčov inteligentnejšou triedou zariadení pod značkou nášho unikátneho inžinierstva a industriálneho dizajnu bez kompromisov a poskytne im nevyhnutnú výhodu, aby mohli dominovať dnešným virtuálnym bitkám v e-športových arénach a štadiónoch. Nová generácia zariadení Lenovo Legion predstavuje skok v modernom hernom zážitku vďaka vylepšeniam inšpirovaným hráčmi ako v prípade našej obľúbenej technológie klávesníc pretavenej do klávesnice Lenovo Legion TrueStrike; pokročilých tepelno-regulačných vlastností Lenovo Legion Coldfront 2.0; predĺženej životnosti batérie hybridným módom, technológie NVIDIA® Advanced Optimus11 a Rapid Charge Pro14; ako aj prvotriednych pohlcujúcich monitorov optimalizovaných technológiou Dolby Vision® a podporou OverDrive s voliteľnou obnovovacou frekvenciou 240Hz pre takmer okamžité odozvy pod 1 ms.

Toto nové vzrušujúce, vylepšené portfólio produktov poháňajú najnovšie procesory Intel® Core™ H-Serie 10. generácie alebo AMD Ryzen™ 4000 Series, ako aj grafické karty až po nedávno predstavené NVIDIA GeForce® GTX 1650 Ti a RTX 2080 SUPER™ GPUs s Max-Q Design. S vyššou rýchlosťou a novou úrovňou realizmu je portfólio počítačov ďalšej generácie Lenovo Legion ešte štýlovejšie navonok a nekompromisnejšie vnútri.

Portfólio pre rok 2020 zahŕňa Lenovo Legion 7i, Lenovo Legion 5i1, Lenovo Legion 5, Lenovo Legion 5Pi a Lenovo IdeaPad Gaming 3i1 pre začiatočníkov. Dve nové veže, ktoré slúžia ako štýlové ústredné prvky v akejkoľvek zostave, sú Lenovo Legion Tower 5i1 a IdeaCentre Gaming 5i1. Tieto nové zariadenia prinášajú na všetkých frontoch naleštenú estetiku a vysoko oktánový hardvér, softvér, služby a prvky pre vysoký výkon a pohlcujúci zážitok z hry.

Stúpame do nových výšin gamingu

Najnovšia ponuka zariadení Lenovo Legion prináša sadu vlastností, ktoré menia pravidlá hry a posúvajú hranice výkonu. Ešte viac sme optimalizovali vycibrené technológie ako klávesnica Lenovo Legion TrueStrike pre dosiahnutie profesionálnej úrovne hry a písania. Inšpirované charakteristickými vlastnosťami Lenovo klávesníc vyznačujúcimi sa svižnými reakciami, uspokojivým pocitom kliknutia a špičkovým rozložením kláves naprieč modulovaným zaobleným dizajnom, klávesnice Lenovo Legion TrueStrike ponúkajú hmatateľný herný zážitok citlivý na dotyk. Kombinácia stopercentného anti-ghostingu, časov odozvy pod milisekundu a prepínačov s “mäkkým dojazdom”, ktoré dokonale napodobňujú hlboké stláčanie klávesov pri použití rovnakej sily, pomáha dosiahnuť neuveriteľnú presnosť.

Hráči môžu využiť každučký kmit výkonu ich výbavy vďaka tepelným vlastnostiam novej generácie Lenovo Legion Coldfront 2.0, ktoré stelesňuje novú éru v tepelnom manažmente. Vylepšená synergia medzi hardvérom a softvérom lepšie využíva prúdenie vzduchu, znižuje teplotu systému a udržiava váš počítač chladný, tichý a štíhly. Pokročilý systém teraz ponúka podporu Dual Burn, čím posúva CPU a GPU na hranicu ich herných limitov, aby mohli hráči zažiť predvídateľnejšie FPS (snímky za sekundu) bez poklesu výkonu pri prehrievaní. Tieto zariadenia Lenovo Legion zostávajú chladné na dotyk aj pri udržiavaní vysokého výkonu vďaka optimálnemu dizajnu chladiaceho systému a takticky umiestneným tepelným otvorom, ktoré rozptyľujú viac tepla preč od základnej dosky. Lenovo Legion 7i a Lenovo Legion Y740Si majú integrované aj systémy odparovacích chladiacich komôr na rozptýlenie tepla, zatiaľ čo duálne ventilátory z kvapalne-kryštalických polymérov cirkulujú vzduch a účinne ho chladia. V neposlednom rade, viacbodové senzorické pole zabezpečuje ochladenie kľúčových komponentov pred zintenzívnením hry pre chladnejší a tichší zážitok.

Pre hráčov je rovnako dôležitá batéria a tu sa Lenovo Legion skutočne prekonalo integrovaním inteligentnejších napájacích funkcií pre zvýšenie životnosti batérie a zabezpečenie tichého chodu. Ako súčasť softvéru Lenovo Vantage, hybridný mód predlžuje životnosť batérie tým, že dovoľuje užívateľovi manuálne vypnúť dedikovaný grafický procesor, keď ho nepotrebuje. Okrem toho, Advanced Optimus11, navrhnutý tak, aby na vybraných zariadeniach spolupracoval s NVIDIA, významne posilňuje životnosť batérie dynamickým prepínaním z integrovanej grafickej procesnej jednotky (iGPU) na diskrétnu NVIDIA GPU (dGPU) pre vyššie FPS. Lenovo Q-Control 3.0 takisto dovoľuje užívateľom prepínať medzi tromi stupňami systémového napätia a rýchlosti (tichý, vyvážený, výkonný). Ďalšie funkcie podporujúce napájanie zahŕňajú rýchle nabíjanie Rapid Charge Pro (z 0 na 50 percent kapacity za 30 minút)14 a funkciu “battery sip” (inštinktívne uvoľňuje výkon v malých dávkach pre väčšiu konzistenciu batérie).

A ako vždy, stroje Lenovo Legion vynikajú v zachytávaní realistického obrazu vďaka pohlcujúcim brilantným displejom. Táto generácia zariadení Lenovo Legion vyťažila dosiaľ najviac z vlastností monitorov prostredníctvom Dolby Vision a prináša hlbšiu čiernu a jasnejšiu bielu bez blednúcich farieb a kontrastu. Obnovovacia frekvencia až do 240hz s odozvou pod 1ms je navrhnutá pre ultra-plynulé zážitky z obrazu bez mrznutia či sekania. Nové notebooky Lenovo Legion s minimálne 300 nitmi jasu alebo viac teraz dosahujú kvalitu zobrazenia High Dynamic Range (HDR), takže aj dramaticky tieňované scény v hrách a filmoch s vysokou úrovňou čiernych tónov pôsobia živo, s väčšou hĺbkou a dimenziou. V kombinácii so stopercentnou sRGB farebnosťou to má za následok pravý “ako živý” obraz.

Lenovo opäť raz prináša úroveň výkonu a pútavosti, ktorá ho udržiava na pozícii lídra v počítačovom segmente.2 Všetky tieto nové notebooky Lenovo Legion ako aj vynovený Lenovo Legion Y740Si disponujú najnovším mobilným procesorom Intel Core H-Series až 10.generácie pre dosahovanie silného výkonu. A prvý raz si hráči môžu v jednom z našich herných notebookov zvoliť aj prémiový, vysoko výkonný mobilný procesor AMD Ryzen 4000 H-Series pre Lenovo Legion 5.3

Po čom túžia gameri

Prostredníctvom komunity Lenovo Legion nám náš herný výskumný panel, rada influencerov, herní nadšenci odkazujú, že chcú ešte intenzívnejšie a pohlcujúcejšie zážitky. Pred vytvorením našej ďalšej generácie produktov sa naši inžinieri, dizajnéri a vývojári pohrúžili do spätnej väzby vyzbieranej počas rokov výskumu a ankiet, aby prišli s pokročilejšími, výkonnejšími strojmi navrhnutými tak, aby vydržali cez noc a ešte dlho potom.

Spomedzi tisícov globálnych hráčov dopytovaných spoločnosťou Lenovo v prieskume, takmer polovica deklarovala, že svoj herný počítač používajú okrem hrania aj na bežné úkony.4 Na zozname ich top požiadaviek stále figurovala lepšia grafika, procesor a pamäť.4 Kľúčovým poznatkom, ktorý z toho vyplynul, bolo, že to, ako sa ľudia hrajú, s kým, na koľkých zariadeniach a ako dlho, zohráva zásadnú úlohu pri výbere počítača.4

Tieto postrehy opätovne potvrdzujú, že z dizajnu hardvéru nemôže kričať, že ide o herné zariadenie, keď si ľudia berú herné počítače do práce a využívanú ich aj na aktivity ako tvorba obsahu či sledovanie obľúbených streamov na Twitchi™ alebo prehrávanie populárnych Apex Legends™ videí YouTube™. Keď sa im podarí vtesnať medzi aktivity hardcore hry s priateľmi, je dôležité, aby ich tých pár vzácnych herných hodín úplne pohltilo. Bez ohľadu na formu, Lenovo kryje gamerom chrbát silnými počítačmi s Windows 10 plnými inovácií inšpirovanými zákazníkmi, vrátane vylepšených klávesníc, väčšieho výberu procesorov, väčšieho jednodielneho trackpadu a vylepšeného umiestnenia webkamery – všetko podporené inteligentnejším teplotným manažmentom, aby si udržali stroj chladný aj v zápale hry.Vyberte si obľúbené farby pre funkčné klávesy, zadné otvory a osvetľovacie pásy na Lenovo Legion 7i.

Stroje, ktoré vládnu – Lenovo Legion 7i a Y740Si

Ideálny pre vášnivých hráčov, ktorí uprednostňujú súťaživú hru, neexistuje lepší test herného inžinierstva ako nový prémiový Lenovo Legion 7i. Stvorený pre zobrazovanie dych vyrážajúcich vizuálov na svojom 15-palcovom Full HD monitore (1920 x 1080) so stopercentnou presnosťou Adobe sRGB farieb, disponuje aj certifikáciou VESA® DisplayHDR™ 400 pre precíznejšie detaily.

S celokovovým telom a dostupnosťou v elegantnom bridlicovom odtieni Slate Grey je tento prenosný notebook s hmotnosťou iba 2,1 kg nabitý super výkonom vďaka pretaktovanému mobilnému procesoru Intel Core i9H-Series až 10. generácie. Multitasking, streaming a tvorba obsahu sú ešte jednoduchšie vďaka dostatočnému úložnému priestoru až do 1TB PCIe SSD8 a operačnej pamäti až  32GB DDR4.

Ponúka až 240Hz hladké obnovovacie frekvencie umožňujúce časy odozvy pod 1ms, vďaka technológii OverDrive a NVIDIA G-SYNC™, aby ste udržali krok s akčnými graficky intenzívnymi AAA titulmi. Využite výkon  NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER GPU s dizajnom Max-Q na raytracing hry navrhnutý tak, aby vylepšoval osvetlenie a reflexné efekty pre neuveriteľnú úroveň realizmu. Potom sa ponorte do bohatých kontrastných farieb Dolby Vision na ultra-živom displeji, zatiaľ čo audio systém Dolby Atmos Speaker System vytvára dokonalý pohlcujúci zážitok.

Silnejšia 80WHr batéria v Lenovo Legion 7i je vylepšená funkciou battery-sipping na uvoľňovanie energie pre konzistentnejšiu životnosť až do 8 hodín,9 zatiaľ čo štíhlejší adaptér10 udržuje veci v pohybe. S funkciami Rapid Charge Pro14 si len za 30 minút dobijete zariadenie až do 50 percent kapacity.

Vzhľad a rozloženie klávesnice takisto zohrávajú obrovskú rolu v súťaživom hraní. Naše optimalizované riešenie, klávesnica Lenovo Legion TrueStrike, je inšpirovaná dedičstvom inovatívnych technológií klávesníc. Lenovo Legion TrueStrike má stopercentný anti-ghosting, časy odozvy pod milisekundu a mäkký dojazd, čo má za následok výbušnú presnosť a pocit jedinečného pohybu po klávesoch vďaka zaoblenému dizajnu – čo prináša skutočne hmatateľný herný zážitok.

Vyberte si vlajkovú loď Lenovo Legion 7i so schopnosťou rozsvietiť klávesy viac ako 16 miliónmi farebných kombinácií systémom Corsair® iCUE®. Alebo si vyberte nový notebook Lenovo Legion 5i1 alebo Lenovo Legion 5 pre hĺbkový zdvih kláves až do 1,5mm a voliteľné 4-zónové RGB svetelné efekty. Klávesnice na všetkých notebookoch Lenovo Legion sú potiahnuté vrstvou odolnou voči opotrebeniu a poškodeniu od mastných končekov prstov. Sú vybavené plnohodnotnými klávesmi a numerickou časťou ako aj väčším jednodielnym trackpadom, plnohodnotnými šípkami a špecializovanými multimediálnymi klávesmi.

Značky: