Spoločnosť Lenovo predstavila okuliare Lenovo Glasses T1, s ktorým môžete sledovať videá aj na cestách. Okuliare sú kompatibilné s mnohými súčasnými smartfónmi, tabletmi a notebookmi a pripájajú sa pomocou portu USB-C. Ponúkajú vysokú kvalitu obrazu, dlhú výdrž na batérie a sú ľahké.

Tieto okuliare nie sú len o zábave a hrách. Hybridná práca sa stala novou normou, pričom práca so súkromnými obchodnými dokumentmi na počítači vo verejných priestoroch predstavuje riziko. Pomocou okuliarov Lenovo Glasses T1 máte svoj vlastný pracovný priestor.

Okrem väčšiny zariadení so systémom Windows, Android a MacOS s USB-C portom sa tieto okuliare môžu pripojiť aj k zariadeniam iOS vybaveným konektorom Lightning prostredníctvom voliteľného adaptéra. Súčasťou dodávky sú vymeniteľné nosové klipy, podporujú aj šošovky na predpis prostredníctvom špeciálneho rámu.

Vysoká kvalita obrazu sa dosahuje vďaka technológii micro-OLED. Ten prináša obraz bohatý na farby a kontrastný pomer 10 000 : 1. Rozlíšenie obrazu na jedno oko je 1920 × 1080 bodov, opakovacia frekvencia je 60 Hz.

Lenovo Glasses T1

Vďaka vysokej optickej účinnosti a nízkej celkovej spotrebe môžete okuliare Lenovo Glasses T1 používať na streamovanie videí alebo hranie hier z pripojených mobilných zariadení až niekoľko hodín.

Okuliare sa dostanú na trh najprv v Čine a to na konci roka 2022 a v roku 2023 prídu aj na európsky trh. Uvidíme, ako sa im bude dariť, napr. projekt Google Glass sa nepodarilo naplniť.

Zdroje: vlastné, Lenovo

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.