ThinkPad 700C bol na dnešné pomery hrubý, drahý a málo výkonný notebook.

V dobe svojho uvedenia na trh však išlo o obľúbené zariadenie, ktoré pomohlo naštartovať éru prenosných počítačov. Prvý ThinkPad sa dostal na trh v roku 1992 a Lenovo si jeho uvedenie pripomenie špeciálnou reedíciou. Výrobca tento zámer prezradil na svojom oficiálnom blogu. Uviedol, že vyrobí špeciálnu edíciu ThinkPadu, ktorá bude zameraná na nadšencov a fanúšikov značky.

Dá sa predpokladať, že reedícia prvého ThinkPadu bude moderný notebook, ktorý sa bude dať používať na každodennú prácu ako primárny pracovný stroj. Naznačuje to aj titulný obrázok, ktorý pravdepodobne zachytáva finálny produkt alebo jeden z finálnych konceptov.

Lenovo prezradilo, že novinka ponúkne klávesnicu, za ktorú budeme ochotní zomrieť, pogumované šasi a trackpoint, ktorý si budete môcť vybrať z troch rôznych typov. Ďalšie detaily zatiaľ nie sú známe, avšak nemusíme sa báť, že by notebook stál 5000 dolárov ako originál.

Pripomeňme, že pôvodný ThinkPad 700C mal vo výbave 486-ku s taktom 25 MHz, 4 alebo 8 MB operačnú pamäť a 120 MB pevný disk. Nechýbal 10,4-palcový displej s rozlíšením 640 × 480 a disketová mechanika. Notebook mal hmotnosť 3,4 kg a hoci sa v roku 1992 predával za 4350 dolárov, pri dnešnej hodnote dolárov by jeho cena bola na úrovni 7400 dolárov.

Novinky, týkajúce sa špeciálnej edície ThinkPadu budeme pozorne sledovať aj naďalej a budeme o nich informovať.

Takto vyzeral prvý ThinkPad, ktorý sa dostal do predaja pred 25 rokmi

Zdroj: Lenovo

Prečítajte si aj:

Recenzia Lenovo ThinkPad T570: Notebook ušitý na mieru používateľa

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit