Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Nová siedma generácia prémiového radu notebookov Lenovo Yoga Slim má namierené na vrchol v oblasti prenosnosti a ponúka výkon, flexibilitu a funkcie stvorené na spoluprácu ako aj inteligentný adaptívny výkon  Lenovo X Power v spojení s brilantným obrazom Lenovo PureSight Display.
  • Nový Lenovo Yoga AIO 7, navrhnutý pre modernú domácnosť, má jednoducho nastaviteľný pánt obrazovky a ponúka široké možnosti spolupráce medzi zariadeniami na podporu hybridného životného štýlu.
  • Nové počítače Lenovo Yoga kompenzujú emisie uhlíka vďaka službe Lenovo CO2 Offset Service – a to priamo od výroby až po koniec priemerného životného cyklu zariadenia v Európe, na Strednom východe a v Afrike.

Spoločnosť Lenovo dnes predstavila ďalšiu generáciu prémiových, ultratenkých notebookov Yoga s operačným systémom Windows 11:

  • Vlajkový, 14-palcový Yoga Slim 9i s certifikáciou uhlíkovej neutrálnosti1, ktorý prináša možnosti inteligentnejšej produktivity a neuveriteľnú prenosnú zábavu
  • Yoga Slim 7i Pro X a Yoga Slim 7 Pro X, poháňané Lenovo X Power stvorené pre tvorbu kdekoľvek a kedykoľvek.

Nový rad Yoga tiež ponúka vylepšenia 14-palcových a 16-palcových zariadení Yoga Slim 7 Pro, Yoga Slim 7i Pro a Yoga 7. Aby spoločnosť Lenovo splnila potreby novej hybridnej domácej kancelárie, predstavila aj nový 27-palcový stolový počítač Yoga AIO 7 so 4K displejom a ergonomickým pántom pre flexibilitu bez obmedzení, navrhnutý na spoluprácu medzi viacerými zariadeniami a koncipovaný v štýle moderného dizajnu pre súčasnú domácnosť.

„Hybridný život je nová norma, ktorá inšpirovala vývoj tejto ďalšej generácie zariadení Lenovo Yoga. Naším cieľom je umožniť väčšiemu počtu ľudí „byť sami sebou“ – užívať si, tvoriť a spolupracovať podľa vlastných predstáv,“ povedal Ouyang Jun, viceprezident spoločnosti Lenovo a generálny riaditeľ Consumer Business Segment, Intelligent Devices Group. „Navrhli a skonštruovali sme nové počítače Yoga s inteligentnejšími funkciami a ešte prémiovejším používateľským zážitkom, aby sme ľuďom pomohli napĺňať ich ambície, relaxovať a robiť veci vlastným spôsobom.“

Lenovo Yoga: Prémiový, výkonný a prenosný

Konvertibilné notebooky Lenovo Yoga 2-v-1 boli priekopníkmi, ktorí otvárali nové možnosti pre používateľov tým, že sa dali jednoducho preklopiť z pracovného zariadenia na zariadenie na zábavu. Značka Yoga sa odvtedy rozšírila, aby zahŕňala ešte prémiovejšie spotrebiteľské zariadenia, rôzne formy a koncepty, vrátane ultratenkých véčkových notebookov, stolných počítačov, Chromebookov a tabletov. V dnešnom novom hybridnom prostredí je nová generácia zariadení Yoga navrhnutá tak, aby ľuďom pomohla čeliť novým výzvam a uchopiť nové príležitosti, tým ako sa pripájajú, konzumujú, tvoria a spolupracujú z domu, školy, kancelárie a mimo nej – skrátka umožniť im stíhať viac a dať im slobodu byť sám sebou.

Nový rad zariadení Lenovo Yoga Slim stelesňuje špičku vo výkone a prenosnosti. Definujú ho rafinované remeselné spracovanie, prémiové zážitky a odvážne inovácie. Tieto ultratenké notebooky v sebe spájajú príjemné zaoblenie hrán s mäkkými kontúrami pre jednoduchšiu a pohodlnejšiu manipuláciu. Vytvorené pre prémiové zážitky a poháňané novým súborom funkcií zameraných na vylepšený výkon Lenovo X Power2. Okrem toho sú vybavené revolučnými displejmi Lenovo PureSight, ktoré nastavujú nový štandard prémiových funkcií pre ostrejší, rýchlejší, realistickejší vizuálny zážitok s certifikáciou Eyesafe.

Rad Yoga Slim je synonymom prémiovosti a prenosnej výkonnosti – umožňuje používateľom prispôsobiť sa hybridnému životnému štýlu prostredníctvom inteligentnejšieho výkonu, dôvtipu, zabezpečenia a rozpoznávacích schopností – vďaka technológii Lenovo A.I. Engine+. Inteligentný výkon poháňaný umelou inteligenciou dokáže predvídať potreby napájania alebo batérie na základe toho, čo používateľ robí, zatiaľ čo Lenovo Intelligent Sense a Integrated Security – tiež súčasť Lenovo A.I. Engine+, podporujú bezproblémovú a bezpečnú prácu a zábavu na zariadení Yoga.

Všetky produkty Lenovo Yoga  na Slovensku a v Čechách už obsahujú aj pokročilú podporu Lenovo Premium Care pre ešte adresnejší servis. VIP služba zahŕňa prioritné vybavenie, personalizovanú hardvérovú a softvérovú podporu od odborníkov, ročné kontroly stavu PC, opravy priamo u zákazníka a iné výhody.

Nové zariadenia 7. generácie zariadení Yoga Slim a Convertible zahŕňajú službu Lenovo CO2 Offset Service ako štandard v Európe, na Strednom východe a v Afrike. Táto overená služba zohľadňuje priemerné emisie uhlíka súvisiace s príslušným zariadením počas jeho životného cyklu – od výroby cez dopravu a vyradenie (až do 5 rokov) – a podporuje osvedčené projekty Spojených národov v oblasti klimatických zmien s cieľom zmierňovať dopady na životné prostredie a zabezpečiť integritu environmentálnych projektov.

Lenovo Yoga Slim 9i: Inteligentný. Udržateľný. Výkonný.

Ako notebook s uhlíkovou neutrálnou certifikáciou1 je Yoga Slim 9i (14”, 7) ideálny pre ekologicky zmýšľajúcich ľudí bez toho, aby museli robiť kompromisy v luxusnej mobilite, prémiových funkciách na zábavu či výkone poháňanom umelou inteligenciou. Tenké a ľahké 14,9 mm šasi je obalené v 3D skle so zaoblenými, hladkými obrysmi pre pohodlnejšie ovládanie a držanie.

Spojením mobility a výkonu, Yoga Slim 9i tiež nanovo definuje význam prenosnej zábavy a tvorby obsahu. Prináša 14-palcový dotykový displej OLED PureSight s pomerom strán 16:10 s rozlíšením až 4K, doplnený o Sound by Bowers & Wilkins. Vizuálny zážitok Lenovo PureSight na voliteľnej 4K OLED obrazovke prináša mimoriadne ostré detaily a bohaté, fotorealistické farby – od hlbokej čiernej až po žiarivú svetlú. S displejom Vesa Certified Display HDR True Black 500 dokáže jeho hĺbka 10 bitov zobraziť viac ako miliardu farieb v jednom pixeli a dosiahnuť plný farebný rozsah 100 percent DCI-P3. Štyri reproduktory Bowers & Wilkins v Yoga Slim 9i prinášajú ozvučenie ako živé.

Zdroj: Lenovo

Lenovo Yoga Slim 9i certifikovaná ako Intel EVO umožňuje využiť režim adaptabilného prenosného výkonu, ktorý sa prispôsobuje používateľom a je poháňaný procesormi Intel Core 12. generácie. Lenovo A.I. Core 2.0 poskytuje inteligentnejšie zážitky novej úrovne a poskytuje vyladený výkon s podporou umelej inteligencie ako aj inteligentnejšie zabezpečenie, vrátane šifrovania na hardvérovej úrovni, ktoré je navrhnuté tak, aby pomohlo chrániť zariadenie pred útokmi ransomware. V závislosti od úlohy a úrovne zaťaženia systému  dokáže A.I. engine dynamicky upravovať otáčky ventilátora a výkon hardvéru s cieľom optimalizovať a zrýchliť výkon.

Zdroj: Lenovo

Lenovo Yoga Slim 7i Pro X a Lenovo Yoga Slim 7 Pro X: Sila tvoriť bez ohľadu na to, kde sa nachádzate

Zariadenia Yoga Slim 7i Pro X (14”, 7) a Yoga Slim 7 Pro X (14”, 7) poskytujú používateľom plný výkon na tvorbu obsahu odkiaľkoľvek a na realizáciu svojich ambícií. Prinášajú procesory novej generácie,  až 32 GB LPDDR5 RAM, až NVIDIA GeForce RTX 3050 Laptop GPU s NVIDIA Studio validáciou a Lenovo X Power, ktorý posúva celý teplotný dizajn chladenia zariadenia na vyššiu úroveň. Lenovo X Power ponúka špecifické ladenie pre rôzne scenáre používania, aby posunul notebook na hranice maximálneho výkonu CPU a GPU. S hmotnosťou menej ako 1,6 kg sú tieto tenké a ľahké zariadenia skonštruované tak, aby si ich používatelia mohli vziať prakticky kamkoľvek, a zároveň poskytujú nespútaný výkon potrebný na vytváranie digitálneho obsahu.

Zdroj: Lenovo

Pozrite si svoju obľúbenú reláciu na 14,5-palcovom 3K Lenovo PureSight displeji s 120Hz obnovovacou frekvenciou, ktorý ponúka presnú paletu farieb a bohatšie odtiene ako aj voliteľné dotykové ovládanie. Obraz má hardvérovo kalibrované 100-percentné pokrytie gamutu sRGB so 100-percentným objemom gamutu sRGB, ako aj certifikáciu TÜV Hardware Blue Light3, ktorá pomáha znižovať únavu očí. Naviac, s Lenovo A.I. Engine+ na nových zariadeniach Yoga Slim 7i Pro X a 7 Pro X môžu používatelia tvoriť tak rýchlo, ako im plynie predstavivosť.

Zdroj: Lenovo

Lenovo Yoga Slim 7 Pro a Lenovo Yoga Slim 7i Pro: Prirodzený výkon

Spoločnosť Lenovo prichádza aj s aktualizáciou zariadení Yoga Slim 7 Pro (14”, 7) a Yoga Slim 7i Pro (14”, 7). Tieto zariadenia sú navrhnuté pre prirodzený výkon zaobalený do prémiového hliníkového šasi v odtieni Storm Grey alebo Cloud Grey5. Tvorte na cestách s možnosťou využitia procesorov najnovšej generácie Intel Core alebo AMD Ryzen 6000 Series. Grafický procesor až po NVIDIA GeForce RTX 2050 Laptop GPU prináša veľkolepé farby, jas a kontrast na voliteľný OLED displej Lenovo PureSight, vylepšený o voliteľný Dolby Vision a 100-percentný farebný priestor sRGB.

Zdroj: Lenovo

Väčšie zariadenia Yoga Slim 7 Pro (16”, 7) a Yoga Slim 7i Pro (16”, 7) sú k dispozícii vo farbe Storm Grey5, a sú skonštruované pre vyššiu rýchlosť grafického zobrazenia. Taktiež prinášajú 2,5K IPS monitor s frekvenciou až 165 Hz pre mimoriadne plynulé zobrazenie pri hraní hier, alebo editovaní videí. Zariadenia sú vybavené grafickým procesorom až NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti Laptop GPU s overením NVIDIA Studio na Yoga Slim 7 Pro (16”, 7) a grafikou Intel Arc A370M na Yoga Slim 7i Pro (16”, 7). Všetky notebooky Lenovo Yoga Slim 7 Pro a Lenovo Yoga Slim 7i Pro sa dodávajú s inteligentnými funkciami, ako je Smart Performance, ktoré dokážu dynamicky upravovať výkon a výdrž batérie, a tak dodávať používateľom vysoký výkon v prostredí domova alebo na cestách.

Zdroj: Lenovo

Lenovo Yoga 7: Čistá vášeň pre zábavu

Nové zariadenie Lenovo Yoga 7 (14”, 7) je všestranný konvertibilný notebook 2 v 1 stvorený pre zábavu a kreativitu. Dizajn zariadenia sa vyznačuje zaoblenými hranami navrhnutými pre jednoduchšie držanie a prenášanie. S výkonnými procesormi AMD Ryzen 6000 Series, táto výkonná jednotka navrhnutá na zábavu obsahuje 2,8K OLED dotykový displej s pomerom strán 16:10 s Dolby Vision pre verné zobrazovanie farieb, bohatšie detaily a hardvérovú korekciu modrého svetla, ako aj obklopujúci priestorový zvukový systém Dolby Atmos v podaní štyroch reproduktorov.

Zariadenie Yoga 7 je charakteristické svojou všestrannosťou. Vďaka batérii s dlhou výdržou6 a technológii Rapid Charge Express7 umožňuje ponoriť sa do práce, alebo zábavy na dlhšie bez nutnosti vyhľadania elektrickej zásuvky. Stylus  Active Pen5 je stvorený na tvorbu, skicovanie, či zachytenie nápadov. Jeho štyri režimy používania umožňujú zvoliť rôzne formy interakcie so zariadením Yoga 7, ktoré si prostredníctvom inteligentných funkcií kladie za cieľ napomáhať užívateľom zvýšiť produktivitu a zefektívniť štúdium, napríklad aj potláčaním hluku počas videohovorov a filtrovaním nežiadúceho modrého svetla. Výsledkom sú čistejšia kvalita videa a lepší zážitok pri sledovaní filmov, či seriálov bez rozptyľovania a namáhania očí.

Lenovo Yoga AIO 7: Výkonný a stvorený na spoluprácu

Zdroj: Lenovo

Nové zariadenie Yoga AIO 7 (27”, 7) je inšpirované preferenciami užívateľov pri tvorbe, práci a zábave. Priestor je veľkorysý – všetko sa odohráva na 27-palcovom 4K IPS displeji s úzkym rámikom a až 95-percentným farebným spektrom DCI-P3. Yoga AIO 7 je synonymom flexibility – dá sa bez námahy otáčať o 90 stupňov, posúvať nahor a nakláňať do strany vďaka flexibilnému dizajnu pántov. Nový all-in-one stolný počítač Yoga je navrhnutý tak, aby bol stredobodom moderného domova. Nekompromisný výkon sa dostaví v podaní procesorov AMD Ryzen 6000 Series a voliteľnej grafiky AMD Radeon RX 6600M s prelomovou architektúrou AMD RDNA 2. Zariadenie spoľahlivo spĺňa rolu centra zábavy s duálnymi 5W reproduktormi JBL, ktoré minimalizujú skreslenie vďaka jedinečnému Lenovo dizajnu vo forme pasívneho radiátora, pričom zaberajú menšiu plochu oproti predchádzajúcej generácii.

Zariadenie Yoga AIO 7 ponúka rozsiahle možnosti zdieľania a spolupráce. Umožňuje bezdrôtovo prenášať obrazovku smartfónu8 na veľkom 27-palcovom displeji a púšťať videá, prezerať fotografie, či surfovať po sociálnych sieťach –  a to buď v horizontálnej alebo vertikálnej polohe. Pri práci alebo prehrávaní videí na notebooku9 môžete taktiež vyladiť zvuk a zväčšiť obrazovku pripojením sa cez funkčný port typu-C a prevziať ovládanie oboch zariadení pomocou klávesnice a myši. Navyše, počas celej doby prepojenia môžete udržiavať váš notebook nabitý.

Služby Lenovo Smart Lock: Ochrana počítača pred neznámym

S cieľom ešte dômyselnejšej podpory hybridného životného štýlu spoločnosť Lenovo predstavuje svoj najnovší prírastok – softvérovú aplikáciu Lenovo Smart Lock Services. Tento cloudový bezpečnostný softvér, ktorý poháňa technológia Absolute® a je dostupný prostredníctvom Lenovo Vantage a domény Lenovo.com, ponúka používateľom ochranu v prípade krádeže zariadenia ako aj väčšiu vzdialenú kontrolu nad osobnými informáciami uloženými v zariadení.

Zdroj: Lenovo

Služba Lenovo Smart Lock je vybavená robustnými bezpečnostnými funkciami a po nasadení umožňuje používateľom sledovať a lokalizovať poslednú známu polohu ich zariadenia Lenovo buď prostredníctvom webového prehliadača alebo mobilnej aplikácie. Ponúkaj tiež možnosť na diaľku uzamknúť zariadenie a obmedziť neoprávnený prístup, alebo vymazať citlivé súbory a zabrániť krádeži identity. S cieľom pomôcť používateľom získať späť ukradnuté zariadenie, služba Lenovo Smart Lock zahŕňa prístup k špecializovanému vyšetrovaciemu tímu Absolute, ktorý úzko spolupracuje s miestnymi orgánmi činnými v trestnom konaní, za účelom jeho vystopovania.

Cena a dostupnosť

  • začína na cene 1 849 EUR/ 44 999Kč a očakáva sa, že bude k dispozícii koncom júla 2022.12
  • s procesorom Intel Core začína na cene 1 249 EUR/29 999Kč a očakáva sa, že bude dostupný od konca júna 2022. Yoga Slim 7 Pro X (14”, 7) s AMD Ryzen 6000 Series procesor začína na cene 1 399 EUR / 33 999Kč  a očakáva sa, že bude dostupný koncom augusta 2022.
  • s procesorom AMD Ryzen 6000 Series začína na cene 999 EUR/24 999Kč a očakáva sa, že bude dostupný do konca septembra 2022. 12 Pre väčší Yoga Slim 7 Pro (16”, 7) s AMD Ryzen 6000 Series procesorom nebola cena a dostupnosť pre SR zatiaľ stanovená.
  • s procesorom Intel Core začína na cene 949 EUR/22989Kč a očakáva sa, že bude dostupný do konca augusta 2022. Pre väčší Yoga Slim 7i Pro (16”, 7) s procesorom Intel Core  nebola cena a dostupnosť pre SR zatiaľ stanovená.
  • začína na cene 1 499 EUR a očakáva sa, že bude k dispozícii v septembri 2022.
  • začína na cene 1 189 EUR / 28 989Kča očakáva sa, že bude k dispozícii koncom júla 2022.
  • služby Lenovo Smart Lock budú dostupné na globálnych trhoch do septembra 2022

Značky: