Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Lenovo dňa 6. júna 2016 vystupňovala svoju pozornosť, ktorú venuje trhu technológií dátových centier v hodnote 87 milárd USD, keď odhalila rozšírený arzenál IT riešení, vrátane softvérom definovaných úložísk SDS novej generácie, ponuky a možnosti pre podnikový networking, najnovších vysokovýkonných serverov, ako aj vylepšeného radu hyperkonvergovaných zariadení. 

Širšie portfólio posúva Lenovo hlbšie do oblasti IT novej generácie a posilňuje schopnosť spoločnosti pomáhať zákazníkom pri transformácii ich dátových centier vďaka prijatiu vznikajúcich modelov o dátovej spotrebe a dodávke, ako sú napr. cloudová infraštruktúra, big data a analytické riešenia. Spoločnosť po prvý raz verejne predviedla mnohé z týchto riešení na svojom výročnom podujatí Lenovo TechWorld v San Franciscu dňa 9. júna.

CloudNOS10_graphic_May13-2016_web2016_3_nowat

Nové produkty sú najnovšou ukážkou schopnosti Lenovo využívať partnerstvá s lídrami odvetvia ako aj špičkovými startupmi, vďaka ktorým vie pripraviť tie najšpičkovejšie riešenia oslobodené od starších technológií a investičných záťaží. Zákazníkom prinášajú ešte väčšiu flexibilitu pri zavádzaní tých správnych riešení pre rozvíjajúce sa IT prostredia a obchodné scenáre bez toho, aby boli viazaní na prísne a pevné kopy technológií.

Nové SDS riešenia a SAN novej generácie

Spoločnosť Lenovo spustila nový a inovatívny program zariadení softvérom definovaných úložísk (SDS) s názvom StorSelect, pričom v spolupráci s poprednými nezávislými predajcami softvéru (ISV) integruje ich SDS softvér s Lenovo hardvérom pri zariadeniach na kľúč. Továrensky integrované zariadenia s komplexnou podporou Lenovo umožňujú jednoduché a odvážne nasadenie škálovateľných úložných riešení. Prvé produkty tohto programu – Lenovo Storage DX8200N a DX8200C– integrujú SDS softvér od Nexenta Systems, Inc. a Cloudian, Inc., v tomto poradí, vďaka ktorým prinášajú prelomovú návratnosť investície do úložných riešení.

DX8200N podporuje jednotné súborové a blokové úložisko pre rozsiahle nasadenie, využívajúc tri rôzne technológie – celoflashové, hybridné a so všetkými rotujúcimi diskami. DX8200C je objektovo založené úložisko, ktoré je ideálne pre veľké rozšíriteľné nasadenia a rieši najrýchlejšie rastúci segment trhu úložných systémov. Oba produkty sú postavené na špičkových Lenovo serverových platformách x86 a celosvetovo sa budú dodávať od tretieho štvrťroka 2016.

Okrem riešení StorSelect spoločnosť tiež predviedla svoje prvé úložné systémy strednej triedy, prichádzajúce pod značkou Lenovo – nový V-Series rad 12Gb SANs.  V3700 V2 a V5030 sú flexibilné hybridné a celoflashové SAN riešenia, ktoré klientom pomáhajú bezpečne a cenovo dostupne škálovať ich IT operácie s cieľom zlepšiť hospodárenie úložísk v ich organizáciách.  Lenovo rad V Series sa začne celosvetovo dodávať v júni 2016.

Nový OS pre networking a rozšírená ponuka prostredníctvom globálneho partnerstva so spoločnosťou Juniper Networks:

Lenovo oživilo svoj rad podnikového networkingu s rozšírenou ponukou produktov a možností, čo zákazníkom umožní nasadzovať komplexnejšie riešenia z hlavných dátových centier v areáli. Spoločnosť  uviedla na trh svoj sieťový operačný systém novej generácie –  Lenovo Cloud NOS, ktorý ponúka nové funkcie zvyšujúce odolnosť proti chybovosti, škálovateľnosť na úrovni cloudu. Pre zákazníkov bude dostupný od 17. júna 2016.

Spoločnosť Lenovo okrem toho zverejnila nové podrobnosti o svojom globálnom strategickom partnerstve so spoločnosťou Juniper Networks, ktoré už bolo tento rok ohlásené. Tieto dve spoločnosti podpísali dohodu o ďalšom predaji, na základe ktorej bude Lenovo ponúkať ethernetové prepínače EX2300 a EX4550 od Juniper Networks, ako aj chrbtový agregačný prepínač dátového centra QFX10002-72Q. Lenovo bude predávať tieto Juniper produkty priamo ako súčasť integrovaného portfólia, ktoré tiež zahŕňa vlastné Lenovo produkty dátových centier. Produkty Juniper budú od Lenovo dostupné v treťom štvrťroku 2016.

Spoločnosti tiež spoločne zverejnili novú virtualizovanú referenčnú architektúru dátového centra, ktorá už je dostupná a ktorá zákazníkom umožní jednoducho budovať riešenia integrujúce ich príslušné technológie, aby mohli riešiť doslova všetky potreby networkingu dátového centra.

Najnovšie vysokovýkonné servery nastavujú nové benchmarky tohto odvetvia

Lenovo obnovilo svoje servery x3850 a x3950 X6 novými verziami, obsahujúcimi najnovšie procesory Intel Xeon E7-4800 a E7-8800 v4, ktoré prinášajú až o 39% rýchlejší výkon ako verzie predchádzajúcej generácie. S podporou pamäte až do 12TB sú tieto výkonné produkty určené pre dôležité prostredia, napr. in-memory aplikácie, ako sú SAP HANA alebo Hadoop, ako aj veľké virtualizačné projekty, big data a analytické činnosti.

Produkty Lenovo x3850 X6 a x3950 X6 ponúkajú rýchly výkon a nastavujú 17 nových výkonnostných benchmarkov tohto odvetvia. Navyše, nové servery predstavujú inovatívny, modulárny dizajn “compute book”, takže sa dajú rýchlo a ekonomicky upgradovať alebo udržiavať, čo umožňuje vysoko agilnú a odolnú infraštruktúru dátových centier. Dostupné budú od tohto mesiaca (jún 2016).

Výkonný Lenovo 4-Socket x3850 X6, využívajúci procesory Intel Xeon E7-8890 v4 na OS Windows, prináša viac ako 33-percentné zvýšenie výkonu oproti Lenovo systému predchádzajúcej generácie v porovnaní so štandardným 2-stupňovým benchmarkom aplikácie SAP SD.Okrem toho tieto nové servery umožňujú rozšírenú podporu pamäte, čo poskytuje o 33% viac pamäte pre riešenia SAP S/4HANA s osemprocesorovými 8TB konfiguráciami s SAP HANA SPS12. Vďaka tejto inovácii môžu zákazníci rozšíriť svoju SAP S/4HANA stopu a zároveň získať rýchlejší a pohotovejší prístup k dátam, ktorý je potrebný na vedenie ich digitálnych aktivít.

Spoločnosť Lenovo taktiež predstavila ThinkServer sd350, ultra hustý, 2U systém so štyrmi uzlami (2U4N) určený pre náročnejšie softvérom definované záťaže, pri ktorých sú kritickými požiadavkami maximálna hustota a efektivita ako aj veľmi zaujímavé náklady vlastníctva.  Produkt sd350 bude dostupný od júla 2016.

Rozšírené portfólio hyperkonvergovaných zariadení radu HX Series:

Lenovo predstavilo výrazne rozšírené portfólio hyperkonvergovaných zariadení radu HX Series vychádzajúce zo softvéru spoločnosti Nutanix, Inc. a postavené na najnovšej serverovej technológii spoločnosti, ktoré pokryje širšie spektrum úloh a uspokojí požiadavky nákladov na nasadenie. Medzi nové produkty patria:

  • HX1000 Series pre zariadenie vzdialenej kancelárie/pobočky (ROBO)
  • HX2000 Series pre malé až stredné podniky (SMB) využívajúci nový Xpress softvér spoločnosti Nutanix (uvedený 24. mája)
  • Integrácia najnovšej serverovej platformy Lenovo do ich radu HX3000 Series, “výpočtovo silné” riešenie, optimalizované pre VDI a menšie virtualizačné záťaže, a HX5000 Series, “úložiskovo silná ” verzia, optimalizovaná pre záťaže serverovej virtualizácie vyžadujúce väčšiu kapacitu

Tieto nové zariadenia výrazne rozširujú hyperkonvergovaný rad spoločnosti Lenovo, do ktorého tiež patrí HX7000 Series, optimalizovaný pre databázy a ďalšie I/O náročné záťaže. Dostupné budú prostredníctvom priamych a partnerských obchodných kanálov spoločnosti Lenovo od tretieho štvrťroku 2016.

Značky: