Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Predstavitelia Formula 1 a spoločnosť Lenovo ešte pred začiatkom sezóny 2022 informovali, že Lenovo sa stáva oficiálnym partnerom organizácie. Niekoľkoročný kontrakt so spoločnosťou Lenovo zahŕňa nasadenie špičkových technológií do celej štruktúry Formuly 1 s cieľom povýšiť celkovú úroveň pretekov a zábavy pre fanúšikov po celom svete. Z pozície globálnych lídrov vo svojich odvetviach, Formula 1 a Lenovo chcú posúvať hranice možného v spájaní športu s pokročilými technológiami.

Počas nadchádzajúcich rokov sa očakáva, že toto partnerstvo prinesie praktické využitie pokročilých technológií Lenovo v prostredí Formula 1, tak v centrále organizácie, ako aj priamo na okruhoch. Spoločnosť Lenovo prispeje hardvérom, ako aj vysokokapacitnými  výpočtovými technológiami, ako aj integráciou serverových riešení, ktoré sa začlenia priamo do každodenného chodu organizácie F1. Od robustných riešení na zber dát priamo v zázemí F1, po tvorbu vysokokvalitného obsahu, až k podpore prenosových aplikácií, spolupráca medzi F1 a spoločnosťou Lenovo sa podpíše na ešte lepších zážitkoch pre všetkých fanúšikov motošportu.

Partnerstvo s F1 zabezpečí spoločnosti Lenovo zviditeľnenie značky a umožní jej prezentovať svoje technologické know-how na globálnej úrovni prostredníctvom integrácie najpokročilejších hardvérových riešení na trhu v srdci Formula 1. Formula 1 na druhej strane plánuje zúročiť širokú škálu prémiového hardvéru Lenovo ako aj inovatívne technológie novej generácie, či už rozšírenú alebo virtuálnu realitu, a tak pútavým spôsobom spájať fanúšikov so svojim obľúbeným športom.

Začiatkom roka 2022 F1 oznámila zámer predĺžiť svoj záväzok na vytvorenie pracovných a študijných príležitosti pre marginalizované skupiny populácie vo forme desiatich štipendií ročne na štúdium technických smerov až do roku 2025. Spoločnosť Lenovo sa taktiež sústredí na oblasť diverzity a inklúzie tým, že systematicky odbúrava bariéry a prostredníctvom partnerstva s F1 plánuje spolupracovať na ohlásených projektoch F1 v tejto oblasti.

Stefano Domenicali, Prezident a CEO Formula 1:

„Veľmi nás teší, že počas príprav na nadchádzajúcu sezónu, ktorá verím bude plná rekordov, môžeme privítať do tímu Lenovo a že môžeme spojiť sily so spoločnosťou, ktorá je globálnym technologickým lídrom. Vo Formule 1 platí, že precíznosť a zmysel pre detail sú kľúčovými predpokladmi úspechu, a Lenovo bude v prvej línii so svojím unikátnym know-how a inovatívnymi technológiami počas celej sezóny. Naši fanúšikovia si už zvykli od nás očakávať to najlepšie vo všetkom, čo robíme a Lenovo je tým dokonalým partnerom pokiaľ ide o prémiovú ponuku hardvéru. Dnes vstupujeme do novej éry motošportu a sme odhodlaní aj naďalej našim oddaným fanúšikom po celom svete prinášať zážitky na tej najvyššej úrovni.“

Yang Yuanqing, Predseda predstavenstva & CEO spoločnosti Lenovo:

“Sme poctení, že môžeme oznámiť nové globálne partnerstvo s Formula 1, najprestížnejším svetovým podujatím v  motošporte a tak priniesť inovatívne zážitky pol miliarde fanúšikov po celom svete. Naše partnerstvo je založené na spoločnej vášni pre inovácie, výkonnosť na tej najvyššej úrovni a víťazného ducha. Spolu, ako tím Lenovo a Formula 1, si dávame za cieľ posúvať technologické hranice, aby sme zabezpečili modernejšiu, inteligentnejšiu a udržateľnejšiu budúcnosť pre všetkých.“

Luca Rossi, Prezident Intelligent Devices Group, Lenovo:

Partnerstvo s Formula 1 cez ktoré sa implementujú smart riešenia Lenovo naprieč organizáciou F1, od podpory základnej infraštruktúry až po dychberúce preteky Grand Prix, posúva hranice možného a transformuje zážitok z pretekov. Formula 1 sa sústredí na digitálnu transformáciu a hodlá aj naďalej prekvapovať a prinášať radosť svojim fanúšikom. Portfólio služieb a hardvéru od spoločnosti Lenovo bude predstavovať kľúčový faktor, ktorý umožní Formule 1 vytvárať nové spôsoby pre fanúšikov po celom svete, ako si užívať zábavu tak, akoby sa nachádzali priamo na okruhu.”

Značky: