Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Medzi hlavné problémy rýchle rastúcich malých a stredných firiem, ktoré chcú držať krok s technológiami nutnými k úspechu, patrí zabezpečenie ich cloudových sietí. Každé narušenie zabezpečenia dát môže mať katastrofálne následky. Aby malé a stredné firmy mali istotu, že ich dáta a systémy sú chránené pred aktuálnymi hrozbami, a mohli využívať posledné vymoženosti v oblasti sietí, spoločnosť Zyxel posilnila svoju platformu pre správu sietí po cloude o nový bezpečnostný balíček.

Jeho uvedenie klientom dáva možnosť svoju ochranu proti hrozbám vrátane malwaru a narušenia zabezpečenia údajov posilniť o rôzne prvky ponúkané v rámci jedného balíčku.

Nebula je plne cloudové riešenie pre správu sietí, ktoré umožňuje z jedného panelu centrálne a na diaľku bez akéhokoľvek nastavovania riadiť káblové, bezdrôtové aj bezpečnostné zariadenia. Do stále širšieho portfólia kompatibilných zariadení dnes patrí 16 produktov: osem prístupových bodov, päť prepínačov a tri bezpečnostné brány.

Nový bezpečnostný balíček poskytuje trojvrstvovú ochranu sietí. Ročná licencia je poskytovaná bezplatne ku každej novej bezpečnostnej bráne a stávajúcim užívateľom služby IDP (detekcia a prevencia prienikov) sú naviac k dispozícii bezplatné upgrady.

Aktuálny bezpečnostný balíček zahŕňa kontrolu aplikácií a detekciu a prevenciu prienikov, ktorá proaktívne identifikuje a odráža útoky a naviac za účelom vyššej produktivity a prevencie zneužívania pásma prioritizuje a blokuje používanie aplikácií. Súčasťou balíčku je tiež filtrovanie obsahu, ktoré napríklad filtruje domény URL a HTTPS, aby zabránilo prístupu na škodlivé a nevhodné stránky. A v neposlednom rade balíček obsahuje antivír slúžiaci ako hradba proti malwaru.

Martin Bratičák, Head of Channel CEE, v tejto súvislosti poznamenáva: „Vydanie tohoto balíčku je ďalším milníkom pre našu rýchle rastúcu platformu Nebula. Sme presvedčení, že naši klienti si za svoju vernosť zaslúžia odmenu, a preto sme sa rozhodli každému z nich venovať aktuálnu IDP licenciu k nášmu novému bezpečnostnému balíčku. Úplne zadarmo tak budú môcť využívať rozšírené výhody antivíru a filtrovania obsahu. Aj tento krok svedčí o tom, že pre našich klientov sme skutočným sieťovým partnerom.“

Prichádzajú cloudové siete a s nimi koniec ročných poplatkov

Po uvedení platformy Nebula sme zistili, že niektorí majitelia malých firiem majú z prechodu na infraštruktúru riadenú po cloude obavy,“ poznamenáva Martin Bratičák. „Domnievajú sa totiž, že budú nútení investovať do nového hardvéru a naviac platiť vysoké poplatky za licencie, bez ktorých im zostane iba nepoužiteľný hardvér. Naše bezlicenčné riešenie a cenovo dostupný kompatibilný hardvér túto bariéru odstraňujú a klientom podľa nášho názoru poskytujú jednoduchú kontrolu nad ich sieťam.“ Napriek tomu, že je platforma Nebula zadarmo, zďaleka neponúka len základné funkcie: Nebula prináša bohatú paletu riadiacich a analytických nástrojov určených k použitiu v riadiacom centre Nebula Control Center (NCC) prístupnom v prehliadači. Licencia ďalej umožňuje prístup k podrobným informáciám o prevádzke a poruchách a možnosť nastavenia správy pre celú sieť.

Spoločnosť Zyxel ďalej ponúka rozšírené licencie vrátane balíčkov Professional Pack a Security Pack, ktoré klientom prinášajú flexibilné riešenie, prístup k dodatočným funkciám a možnosť vždy spravovať svoje zariadenia bez obáv z nekonečných licenčných poplatkov.

Značky: