K piatej generáciu modelu Lexus LS patrí viacero elektronických vymožeností – napríklad aj balík aktívnej bezpečnosti s funkciou aktívneho asistenta riadenia alebo 24-palcový farebný projekčný displej HUD.  Praktickou zaujímavosťou je aj digitálne spätné zrkadielko, spojené s kamerou smerujúcou dozadu.

 Digitálne zrkadlo ukazuje pohľad zo zadnej kamery na displeji, zabudovanom do celkom zvyčajného spätného zrkadla. Táto zdanlivo drobná vymoženosť má v skutočnosti obrovský význam, pretože umožňuje vodičovi vidieť obraz nezaclonený hlavami cestujúcich a umožňuje mu  sledovať situáciu aj v prípade, že je zadné okno zaclonené. To ešte nie je všetko – citlivá kamera zlepšuje viditeľnosť aj v noci, v daždi a navyše ukazuje panoramatický záber. Ak však niekto uprednostňuje tradičný režim, napríklad počas slnečného dňa, môže si mechanicky nastaviť bežný režim práce zrkadla.

Digitálne spätné zrkadlo, ktoré už istý čas patrí k povinnej výbave azda všetkých konceptov, sa v tomto prípade dostalo do sériovo vyrábaného automobilu, i keď v súčasnosti výlučne na japonskom trhu. Priam sa žiada, aby boli kamerami vybavené aj bočné zrkadlá, avšak vyriešiť tento problém potrvá dlhšie, pretože si vyžaduje zmeny predpisov, ktoré doslova vyžadujú prítomnosť klasických zrkadiel.

Značky: