Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na najvyššej pozícii medzi luxusnými značkami sa v prieskume spoľahlivosti automobilov americkej spoločnosti J.D. Power umiestnil Lexus.  Prvá priečka  rebríčka patrí značke už  siedmykrát.

Každoročný rebríček spoľahlivosti Vehicle Dependability spoločnosti J.D. Power  je zostavený na základe údajov o nahlásenom počte problémov majiteľov áut v treťom roku ich vlastníctva.  V tohtoročnom prieskume sa  ankety zúčastnili majitelia vozidiel modelového ročníka 2015. Nižšie číslo v zozname znamená menej problémov, teda väčšiu spoľahlivosť.

Lexus sa umiestnil na čele zoznamu značiek s výsledkom 99 bodov – priemer v odvetví je 142 bodov. Štyri modely Lexus sa umiestnili na najvyššom mieste vo svojich kategóriách:

  • Bestseller crossover Lexus RX zvíťazil v kategórii Midsize Premium SUV s 83 bodmi.
  • V triede Midsize Premium Car sa ukázal ako najlepší sedan Lexus GS s výsledkom 89.
  • V USA veľmi populárny sedan s pohonom predných kolies Lexus ES sa umiestnil na prvom mieste v kategórii Compact Premium Car s výsledkom 91 bodov.
  • A napokon kompaktný hybridný hatchback Lexus CT 200h s výsledkom 99 bodov sa umiestnil na najvyššej pozícii v triede Small Premium Car.

Okrem týchto prvenstiev získal populárny crossover Lexus NX tretie miesto v kategórii Compact Premium SUV. Stojí za zmienku, že vozidlá Lexus nezískali skvelé výsledky po prvýkrát.  Model RX zvíťazil vo svojej kategórii už deviatykrát, GS už po šiesty raz a tohtoročné víťazstvo modelu ES bolo už siedme za sebou.

Modely RX, GS ako aj CT sú taktiež dostupné na slovenskom trhu. Viac informácii o spomínaných modeloch vrátane cien a cenových zvýhodnení nájdete na stránke: www.lexus.sk

Značky: