Slovenská premiéra modelu LG G7 ThinQ ukázala, aký je v skutočnosti.

Kým doteraz sme mohli obdivovať iba fotografie, teraz sme ho držali v rukách. Prvý dojem? Voľajaký je podlhovastý. Pomer strán displeja je však už na dnešok štandardný – 19,5:9. Výborne sa drží v ruke vďaka premyslenému zaobleniu a lícovaniu všetkých dielov.

Technické parametre:

  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 845
  • Displej: 6,1“ QHD+ 19,5: 9 FullVision Super Bright Display (3120 × 1440 / 564ppi)
  • Pamäť: 4 GB RAM, úložisko: 64 GB, možnosť rozšírenia o 2 TB microSDXC kartu
  • Hlavný fotoaparát: 2 × 16 Mpx, kombinácia štandardného a širokouhlého
  • Predný fotoaparát: 8 Mpx  široký uhol
  • Batéria: 3 000 mAh
  • Rozmery: 153,2 × 71,9 × 7,9 mm
  • Hmotnosť: 162g

Zaujímavosťou sú práve funkcie, ktoré v kombinácii s technickými parametrami získavate. Super jemný displej je vhodný na prezeranie textového obsahu a chatovanie. Špecialitou je super jasný displej s jasom 1000 nitov. Navyše zobrazuje 100 % farebného gamutu DCI-P3.

Podobne ako model G6 alebo V30 ide cestou tvorbu videa. Opäť sa dá hovoriť o tom, že je to kamera do vrecka. Testovacie snímky vyzerali veľmi dobre. Dokonca aj v režime so širokouhlým zaostrením. Jemné zaoblenie spôsobené optikou tu stále je, no malo by byť minimálne.

Nezaostáva po zvukovej stránke. Na tele má stereo reproduktory a systém Boombox speaker. Stačí telefón položiť na stôl a zvuk sa výrazne zosilní. Funkcia by mala nahradiť malé prenosné reproduktory, ktoré si k telefónom mnohí pripájame cez Bluetooth. Po pripojení slúchadiel sa dá využiť priestorový zvuk DTS:X 7.1. Slúchadlá v balení sú šité pre tento model.

Obe šošovky hlavného fotoaparátu sú zo skla, obe majú optickú stabilizáciu a štandardná šošovka má svetelnosť f/1.6. Jedným z kľúčových prvkov je podpora Google Lens ako umelá inteligencia na rozoznávanie objektov na fotografii.

Telefón má spredu aj zozadu sklo Gorilla Glass 5 a telo je zosilnené tak, aby splnilo vojenský štandard MIL-STD 810G, je vodeodolný podľa špecifikácie IP68.

Batéria podporuje rýchle nabíjanie cez USB-C konektor a rýchle nabíjanie cez bezdrôtovú nabíjačku.

Cena na našom trhu je stanovaná na 849 EUR.

Prečítajte si aj:

Priamo z Moskvy: Nokia predstavila tri nové smartfóny. Opäť chce zaujať cenou (doplnené o video)

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.