Spoločnosť LG začína dodávať svoj najnovší rad LCD televízorov.

Vďaka kombinácii technológií Quantum Dot NanoCell a Mini LED podsvietenia od LG prinášajú televízory pre rok 2021 zaujímavý divácky zážitok s hlbšou čiernou, presnejšou reprodukciou farieb s vyšším kontrastom aj jasom. Ponuku tvoria modely radu QNED99 a QNED96 s rozlíšením 8K, spolu s modelmi radu QNED91 s rozlíšením 4K vo veľkostiach obrazoviek od 65 palcov až po 86 palcov.

Vďaka technológii Quantum Dot NanoCell prináša LG QNED Mini LED novú éru kvality obrazu LCD televízorov s bohatými a presnými farbami. Televízory LG QNED Mini LED taktiež eliminujú skreslenie farieb v širokom pozorovacom uhle. Všetci diváci v miestnosti tak majú rovnaký zážitok zo sledovania televízora.

Čím väčšia je obrazovka, tým menšie musia byť vykreslené detaily v obraze. Podsvietenie televízorov LG QNED Mini LED obsahuje v porovnaní s inými televízormi podobnej veľkosti menšie diódy, čo zvyšuje jas aj počet zón lokálneho stmievania. Napríklad 86-palcový televízor LG s rozlíšením 8K (model 86QNED99) je podsvietený približne 30 000 LED diódami usporiadanými tak, aby vytvorili 2 500 stmievateľných zón a zaistili 10-krát lepší kontrastný pomer než bežné LCD televízory. Hlbšia čierna a väčšie detaily v tmavých oblastiach vytvárajú väčší pocit hĺbky, vďaka ktorému pôsobí obraz realistickejšie.

Televízory LG QNED Mini LED získali od švajčiarskej spoločnosti SGS Société Générale de Surveillance SA certifikáciu Eco-Product. Táto certifikácia je udeľovaná výrobkom, ktoré spĺňajú požiadavky SGS na štandardy, zahrňujúce nízky dopad na životné prostredie alebo možnosť recyklácie.

LG QNED Mini LED televízory budú spočiatku dostupné v Severnej Amerike, v nasledujúcich týždňoch budú nasledovať ďalšie regióny na celom svete vrátane Slovenska.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.