Android Pay, Samsung Pay a Apple Pay sú platobné systémy, ktoré už fungujú (napr. v USA) a poriadne sa medzi sebou bijú. Podľa LG však nie je ešte konkurencia tak silná, aby sa ešte nedalo do tohto bonitného systému úspešne zapojiť.

Podľa predbežných informácií sa tento systém uvedie do praxe v januári budúceho roku. Viacerí analytici hovoria, že je to už neskoro, ale treba to vyskúšať.

V čom je teda LG systém jedinečný?

Podľa zdrojov z Kórei bude LG používať vo svojom systéme špeciálnu platobnú kartu. Nie je známe, či priamo v karte bude zabudovaný čip NFC, alebo bude na to treba použiť smartfón. Princíp LG bude podobný, ako to robí Samsung – teda podpora MST technológie. To v praxi znamená, že s platobným systémom LG zaplatíte všade, kde bolo doteraz možné platiť kreditnou kartou s magnetickým pásikom.

lg-pay-card_nowat

LG Pay card teda bude obsahovať magnetický pásik, čip a softvér na zaistenie bezpečnosti. Podstatné je, že do tejto karty bude možné integrovať akúkoľvek inú kartu s magnetickým pásikom a jedna karta by tak bola univerzálna. Navyše, s touto kartou sa budú dať vyberať peniaze z platobného terminálu.

Viac informácií by sme sa mali dozvedieť v októbri, kedy sa bude predstavovať ďalší nasledovník LG V10 a firma by mala o systéme LG Pay hovoriť viac.

Čo si myslíte, uplatnia sa tieto platobné systémy aj u nás?

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.