Po tom ako výrobca fotoaparátov Light uviedol na trh model Light L16 plánuje teraz investovať do smartfónu. Pravda je taká, že recenzie na Light 16 vôbec nedopadli dobre, všetko sa teraz má vo firme Light zamerať na vývoj revolučného smartfónu.

Ten bude mať až 9 kamier a na trhu by sa mal objaviť do konca roka. Hŕstke novinárov tento výrobca ukázal aj prototypy, ktoré mali od päť až deväť kamier. Výsledný model by mal produkovať až 64 MPx zábery, hravo by si mal vedieť poradiť s nedostatkom svetla a tiež s rozostrením pozadia. Údajne viac ako 9 až 10 kamier na jednu fotografiu už nemá v mobilnom zariadení význam používať.

Ale pozor, na to, aby vôbec vznikla hotová snímka, musí byť k dispozícii poriadna výpočtová sila, ktorá „zošije“ individuálne zábery do jedného celku. Samostatný fotoaparát, ktorý Light vyrába so 16 objektívmi pritom vyjde až na 1950 USD.

No a ako to bude s telefónom? Ten bude pre Light vyrábať čínsky Foxconn a cieľ je stihnúť tohtoročný vianočný trh v Európe a USA.

Zdroj: PhotoRummors

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.