Smart funkcie sa dostali už aj do verejných toaliet.

Klasická stresová situácia na verejných toaletách nastáva v momente, pokiaľ prídete ku kabínkam a všetky sú zatvorené, pričom nemajú indikáciu uzamknutia. Čo teraz? Na túto otázku je veľa možných odpovedí, ale na každú z nich je aj riešenie, aby niektorá z trápnych situácií nenastala.

Na medzinárodnom letisku v Los Angeles sa spustil pilotný systém Smart Bathroom, ktorý prináša smart funkcia aj tam, kde by sme to neočakávali.

Systém má názov Tooslight, ktorý má svetelne informovať o obsadenosti kabínky. Po vstupe a následnom uzamknutí sa dvere na kabínke zablokujú a svetelný indikátor sa zmení zo zelenej farby na červenú.

Tieto inteligentné zámky vedia zaznamenávať aj údaje o používaní, ktoré sa môžu z dlhodobého hľadiska použiť pre štatistické údaje. Na základe výstupov sa tak dá sledovať vyťaženosť toaliet, ich spravovanie a následné plánovanie čistiacich prác.

V prípade, ak by nastala potreba evakuácie, má personál letiska informácie aj o počte ľudí, ktorí sú práve na toaletách.

Toto riešenie so svetelnou signalizáciou nie je samozrejme ničím nové, však podzemné parkoviská túto svetelnú indikácia využívajú už pomerne dlho. Len pomyslenie, že parkovať môžeme po novom aj na toaletách, je pomerne úsmevné.

zdroj: mashable

Prečítajte si aj:

AirLive IoT Smart Home Kit pre inteligentnú domácnosť

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.