Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pred 16 mesiacmi oznámila spoločnosť Loxone akvizíciu nemeckého hi-fi špecialistu – Quadralu. Odvtedy spoločná cesta prináša ovocie.

A tak Loxone zahájil rok 2023 dvoma audio novinkami, ktoré ďalej rozširujú možnosti inteligentného ozvučenia budov.

Rüdiger Keinberger, CEO Loxone, je s rastom značky Quadral spokojný: „Do trhu sme výrazne prehovorili predovšetkým v oblasti vstavaných reproduktorov. Do akvizície sme šli s cieľmi snúbiť najvyššiu kvalitu zvuku s inteligentnou automatizáciou.

Naši partneri to okamžite pochopili, chopili sa nových príležitostí a premenili ich na úspech na trhu,“ hovorí. „Základom úspechu sú vynikajúce produkty Quadral, ktoré teraz dokonale pasujú do automatizácie s naším Miniserverom,“ pokračuje Keinberger.

Pôžitok z hi-fi aj bez veľkých skríň

Pred niekoľkými týždňami testovali redaktori prestížneho magazínu lite reproduktor Install Speaker 7 Passive. Nielenže ich vstavaný reproduktor presvedčil, dokonca ho svojim hodnotením zaradili medzi úplnú špičku. Audiofili z Loxone a Quadralu sa ešte nestihli ani doradovať a už predstavili ďalší vstavaný reproduktor z rovnakej produktovej rodiny – Install Speaker 10 Passive. Presvedčí kvalitným a silným zvukom.

Napriek svojmu kompaktnému prevedeniu disponuje 10-palcovým wooferom. Install Speaker 10 Passive je možné inštalovať na stropy, steny alebo do nábytku, kde sa naplno prejavia jeho kľúčové vlastnosti. Pre inštaláciu, pri ktorej zostáva za reproduktorom otvorený priestor, odporúča Loxone ako výrobca využiť aj inštalačný back box na mieru, ktorý vydal spoločne s reproduktorom. Platí to napríklad pre akustické stropy, podhľady, nábytok duté steny a iné.

Plný zvuk vonku aj vo vnútri

Zatiaľ čo Install Speaker 10 Passive poteší zvukom v interiéri, nový Satellite Speaker IP64 Passive nelimituje priestor. Či už v interiéri alebo exteriéri, vďaka certifikácii IP64 ponúkne kvalitný zvuk všade a hravo tak splní individuálne požiadavky každého projektu – v novostavbe aj pri rekonštrukcii.

Vďaka tomu je ideálnou voľbou nielen pre domácnosti, ale aj reštaurácie, bary, krčmové záhradky a mnoho ďalších miest. Satellite Speaker IP64 Passive je možné vďaka jeho pevnej konštrukcii a flexibilnému ramenu používať univerzálne.

Oba reproduktory rozvinú svoj potenciál v kombinácii s riadením s Miniserverom a prehrávanie s Audioserverom.