Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Do aktuálneho 15. ročníka programu Darujte Vianoce prijala Nadácia Orange 657 žiadostí o podporu vianočných príbehov. Posledné dva ročníky programu potvrdzujú narastajúci trend pomáhať druhým prežiť krajšie Vianoce. Nadácia sa preto opäť rozhodla navýšiť pôvodnú sumu, ktorú daruje na okamžitú podporu v 1. fáze programu. V nej prerozdelí až 55-tisíc eur.

Celkovo 657 vybásnených vianočných príbehov dostala tento rok Nadácia Orange do programu Darujte Vianoce. Je to ročník s druhým najvyšším počtom žiadostí od jeho otvorenia v roku 2002. Preto sa aj tento rok nadácia rozhodla navýšiť pôvodnú sumu vyčlenenú v programe Darujte Vianoce a celkovo tak medzi príbehy v prvej fáze rozdelí až 55-tisíc eur. „V Nadácii Orange sa veľmi tešíme, že na Slovensku chce čoraz viac ľudí pomáhať a prostredníctvom programu Darujte Vianoce priniesť krajšie sviatky tam, kde by inak chýbali. Na druhej strane, tento fakt svedčí aj o tom, že existuje stále množstvo ľudí či rodín, ktorí nemôžu Vianoce prežiť v spokojnosti, zdraví či v kruhu svojich blízkych. Preto je dôležité, aby sme si ich všímali a pomáhali im,“ vysvetľuje navýšenie sumy Andrea Cocherová, správkyňa Nadácie Orange.

V prvej fáze vybrala hodnotiaca komisia 266 z prijatých príbehov, medzi ktoré rozdelila okamžitú finančnú podporu v celkovej výške 55 000 eur. Navyše, grantový program Darujte Vianoce už tretí rok po sebe podporil aj Orange. Za každú kúpu paušálu alebo inej služby v čase od 28. 10. až do 28. 11. 2016 operátor do programu prispel 50 centami. Tento rok sa „orindžácky príspevok“ vyšplhal na sumu 31 892 eur. Tá poputuje na podporu ďalších 120 príbehov uverejnených na darcovskom portále www.dakujeme.sk, ktoré do 2. fázy programu posunula hodnotiaca komisia. Každému príbehu venovala nadácia štartovný dar vo výške 10 – 30 % z požadovanej sumy. Navyše, tieto príbehy môžu až do 12. decembra 2016 ľubovoľnou sumou podporiť aj individuálni darcovia a Nadácia Orange ich príspevok ešte znásobí rovnakou výškou.

Značky: