Systém Windows 11 je dostupný pre každého.

Každého s kompatibilným počítačom, no Microsoft priniesol túto správu s veľkou pompou a my sme o tejto udalosti nedávno informovali. Teraz prichádzajú ďalšie správy, konkrétne o tom, ako ľudia berú Windows 11. Téme sa venoval web Softpedia a tu sa objavila informácia, že ľudia Windows 11 milujú. V našich končinách to nazvime, že ho majú radi. Ide o vyjadrenie výkonného viceprezidenta spoločnosti Microsoft, Panosa Panaya.

Ten tvrdí, že Microsoft bol posadnutý kvalitou systému Windows 11 a to celé spôsobilo, že si ho používatelia zamilovali. Tiež dodáva, že má najvyššiu mieru spokojnosti zo všetkých doterajších Windows a že nové Jedenástky sú plnohodnotný systém. Otázkou teda je, čo boli minulé verzie Windows.

Tím vývojárov je vraj hrdý na kvalitu a krásu ako aj celé „User eXperience“ systému. To je trochu v rozpore z frflaním používateľov, ktorým nový systém výrazne obmedzil možnosti v rozhraní. Práve tieto obmedzenia boli veľkou časťou kritiky bezprostredne po uvoľnení systému.

Podľa jeho ďalších slov zaznamenávajú, ako ľudia používajú ich produkt a ako veľmi sa im páči. Nedá sa uprieť, že Windows 11 začína byť po rokoch celkom pekný systém, po tom čo ho grafici skrivili od verzie Windows 8. Otázkou ale je, v čom presne je tento nový systém taký nádherný, keď prišiel o časť svojej funkcionality. Nutné zdôrazniť, dlhoročnej funkcionality.

Systém najbližšie čaká veľká aktualizácia, aktuálne je v príprave tzv. RTM balík (Ready To Manufacture) a mal by priniesť ďalšie novinky, napríklad Prieskumníka s kartami. Celkom by sme prijali, keby výrobca vrátil Drag&Drop funkcionalitu.

Zdroj: Softpedia

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.