Apple pokračuje v integrácii svojich extra výkonných procesorov do viacerých zariadení, medzi ktoré patria aj nové iPady Pro.

Tie ponúkajú extrémny výkon v každom smere, vďaka ktorému je možné využívať úplne nové funkcie, ktoré tento výkon požadujú. Jednou z nich je režim, resp. funkcia Center Stage, ktorá prislúcha prednej true-depth kamere, ktorá dokáže sledovať používateľa a automaticky prispôsobovať jeho polohu a pozadie tak, aby bol výsledný obraz čo najlepší. Aj samotná kamera prešla vylepšením – 11“ a 12,9“ M1 iPad Pro ponúka 12 Mpx prednú kameru s ultraširokým zorným polom (120°). Samozrejmosťou je portrétny režim s možnosťou úpravy rozostrenia pozadia a portrétneho nasvietenia (rovnako, ako to je v prípade iPhonov).

iPad Pro Center Stage

iPad Pro Center Stage

Funkciu Center Stage využijete najmä v rámci video hovorov, počas ktorých vás bude kamera sledovať a autonómne približovať/odďaľovať + posúvať tak, aby ste boli takmer vždy v dokonalom zábere. Dokáže tak prispôsobovať vašu polohu v obraze, ale aj pozadie. Táto funkcia je prítomná nie len na základe vysokého výkonu, ale aj vďaka vyspelej umelej inteligencii a strojovému učeniu, ktoré dokáže veľmi rýchlo a precízne vyhodnocovať osoby zachytené kamerou v reálnom čase. Dodajme, že táto funkcia dokáže detegovať a upravovať viacero osôb v rámci obrazu.

„Úplne nová funkcia Center Stage využíva ultraširokouhlý snímač a strojové učenie na zmenu spôsobu, akým sa zúčastňujete video hovorov. Keď sa pohybujete, automaticky sa posúva aj obraz, aby ste boli vždy v strede záberu. Keď sa iní účastníci pripoja alebo opustia video hovor, zobrazenie sa rozšíri alebo priblíži – podľa potrieb. Funkcia Center Stage spolupracuje s aplikáciou FaceTime, ale aj inými aplikáciami určenými na video hovory a videokonferencie. Apple.“

iPad Pro Center Stage

iPad Pro Center Stage

Z vyššie uvedeného vysvetlenia od Apple jasne vyplýva, že funkcia Center Stage bude fungovať aj v rámci aplikácií tretích strán, čo je dobrá správa.

Zdroj: macrumors.com

Prečítajte si aj:

iOS 14.6 by mal priniesť do Apple Music HiFi kvalitu

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE