Do roku 2027 bude mať OLED displej deväť zariadení od Applu.

Technológia OLED sa teší veľkej popularite medzi televízormi a smartfónmi a postupne sa udomácňuje aj v notebookoch a tabletoch. Najväčším priekopníkom notebookov s OLED displejmi je ASUS, medzi tabletmi nájdete tieto obrazovky najmä v prémiových modeloch značiek Samsung a Lenovo.

Je zrejmé, že veľká časť používateľov týchto zariadení čaká, kedy sa OLED displeje dostanú aj do Apple produktov z týchto kategórií. Už dlhšie sa špekuluje, že prvými iPadmi s OLED displejom budú budúcoročné (2024) iPady Pro. Tie by mali dostať do výbavy LTPO panely s frekvenciou 1 až 120 Hz.

Portál ET News teraz zverejnil plány Applu na ďalšie roky až do 2027. Dovtedy by sa mala technológia OLED dostať do deviatich zariadení tohto výrobcu.

Pokiaľ sú informácie portálu ET News správne, ďalšími zariadeniami s OLED displejom by mali byť MacBooky. Ako prvý by mal v roku 2025 dostať túto technológiu 16-palcový MacBook Pro. O rok neskôr, v 2026, sa pridá aj 14-palcový MacBook Pro a 13- a 15-palcové MacBooky Air.

Zdá sa, že rok 2026 bude pre Apple rokom OLED displejov. Okrem spomenutých MacBookov by mal OLED displej dostať aj 8,7-palcový iPad mini a 10,9-palcový iPad Air. V prípade iPadu mini stojí za pozornosť aj zväčšenie uhlopriečky displeja z aktuálneho 8,3 palca. Za zmienku stojí aj fakt, že iPady Air a mini by nemali mať LTPO panely. Tie ponúknu iba iPady Pro.

V roku 2027 sa portfólio OLED iPadov rozšíri o pripravovaný 12,9-palcový iPad Air. A v tom istom roku by mali prísť na trh nové iPady Pro s ďalšou generáciou OLED displejov. Tá by mala ponúknuť lepšiu energetickú efektivitu a až o 20 % nižšiu spotrebu energie.

Apple a jeho plány nasadzovania OLED displejov v iPadoch a MacBookoch:

  • 2024: iPady Pro
  • 2025: 16-palcový MacBook Pro
  • 2026: iPad mini, iPad Air (10,9), 14-palcový MacBook Pro, 13- a 15-palcový MacBook Air
  • 2027: iPad Air (12,9), iPady Pro s novou generáciou OLED displejov

Zdroj: ET News

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit