Predstavený by mal byť v druhej polovici aktuálneho roku a po jeho boku príde na scénu aj rovnako vylepšená 16“ verzia.

Táto správa pochádza od známeho analytika Ming-Chi Kua, ktorý tvrdí, že novinky dostanú úplne nové displeje s Mini-LED technológiou, ktoré má dodávať spoločnosť Radiant Opto-Electronics, ktorá má byť výhradným dodávateľom týchto displejov pre Apple. O finálnu montáž zariadení sa postará spoločnosť Quanta Computer.

Apple MacBook Air (M1)

Apple MacBook Air (M1). Zdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT

Modernizovaný displej nie je všetko, novinky budú, samozrejme, vybavené výkonnými procesormi Apple Silicon a určite zaujme aj úplne nový dizajn oboch zariadení. Majú byť tenšie a ľahšie, pričom sa budú z časti podobať na iPad – najmä vrchná časť. 14 palcová verzia nebude väčšia ako aktuálny 13“ model, čo znamená, že novinka bude mať podstatne užšie rámiky okolo displeja.

Najzaujímavejšou a trošku ťažšie uveriteľnou správou je, že Apple plánuje do nových zariadení integrovať čítačku pamäťových kariet a HDMI port. Apple sa pred pár rokmi rozhodol vsadiť všetko na jednu kartu, teda USB-C, resp. Thunderbolt, no množstvo používateľov tento krok dodnes kritizuje. Na základe toho má podľa rôznych špekulácií a únikov Apple v pláne do nových zariadení integrovať dva najpodstatnejšie sloty, ktoré pred rokmi z týchto zariadení vyhodil.

Ešte niečo? Áno! Apple vraj plánuje návrat legendárneho MagSafe nabíjacieho konektora, na ktorý mnohí používatelia spomínajú iba v dobrom, nakoľko to bolo skutočne prevratné riešenie. Ak sa pozrieme na ostatné Apple zariadenia a všeobecný vývoj, tak táto „novinka“ dáva v novom koncepte zmysel. Na záver dodajme, že namiesto TouchBaru by sa mali objaviť klasické funkčné klávesy.

Zdroj: Macrumors.com

Prečítajte si aj:

iPhone 13 Pro: Nové farebné prevedenia a prepracovaný režim snímania portrétov

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE