O modelovom označení A2159 sa už písalo veľa, ale až teraz vychádzajú na svetlo sveta reálne zistenia. Najprv to mal byť 16“ model, ktorý síce príde, ale nie pod týmto modelovým označením. A2159 je označenie tohtoročných inovovaných 13“ modelov (2019) s TouchBarom, pričom pod rovnakým číslom má prísť aj inovácia klasického 13“ modelu bez TouchBaru.

O NRRA (National Radio Research Agency)certifikácii nového modelu s označením A2159 informoval portál – mysmartprice. V júni tohoto roku si spoločnosť Apple zaregistrovala celkom sedem nových modelov Macbooku v databáze eurázijskej hospodárskej komisie, vrátane modelu A2159. Rovnaké číslo bolo zaznamenané aj na FCC minulý mesiac, čo znamená, že ide o stále nevydaný model. Presná identita zostáva stále záhadou, ale podľa doterajších zistení by malo ísť práve o inovovaný 13“ Macbook Pro bez TouchBaru. Okrem toho zoznam modelov potvrdzuje, že sa tieto zariadenia budú vyrábať v Číne.

Tak sme zvedaví, čo z tohoto záhadného čísla napokon vyjde. Väčšina „Apple Fans“ sa však aktuálne sústredí na nový 16“ model (Macbook Pro), ktorý má prísť s jemnou zmenou dizajnu a novou klávesnicou v rovnako veľkom tele ako aktuálny 15“ model. Navýšené má byť aj rozlíšenie z 2880 x 1800 px na 3072 x 1920 px. Taktiež sme zvedaví aj na to, aká bude nová klávesnica, ktorá má mať namiesto motýlikového mechanizmu nožnicový. Apple si však nové Macbooky Pro nechá na neskôr v tomto roku, nakoľko prioritou budú v septembri nové iPhony.

Zdroj: mysmartprice.com

Prečítajte si aj:

MacBook Pro 2018: Skvelý pracovný nástroj, ale nie najlepší

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE