Na svete už existuje toľko druhov koncoviek na kábloch, že je až nemysliteľné niekedy brať so sebou všetky potrebné káble, ktoré potrebujete k svojej práci.

Našťastie je tu ďalší kickstarterovský projekt, ktorý rieši tieto káblové patálie.

MACNETO je univerzálny kábel na ktorom môžete meniť koncovky jednoduchým pripnutím vďaka magnetu. Nájdeme tu všetky potrebné koncovky pre prenosné zariadenia a to MicroUSB, Lighting konektor pre zariadenia od Apple, Mini USB a samozrejme aj najnovšie USB-C.

Čaro tohto káblu nekončí len pri jednoduchej výmene jeho koncoviek. Má totiž zaujímavé vychytávky ako je LED indikátor nabitého zariadenia, ďalej umožňuje prenášať dáta priamo zo zariadenia do zariadenia (napr. z iOS na Android). Taktiež podporuje ak máte dostatočne silný zdroj nabíjanie pomocou až 3.1 Ampéra. Nechýba aj ochrana proti prehriatiu, či stabilizovanie zariadenia po jeho nabití. Taktiež prenosová rýchlosť pre dáta je fantastická a to až 4,8 Gbps.

Projekt bol spustený v decembri minulého roka a tento rok zhruba v júni by sa mala začať distribúcia tohto produktu v rôznych verziách. Myslím si, že je to skvelý nápad a nájde svoje uplatnenenie, najmä u ľudí, ktorí majú viac zariadení rôznych značiek s rôznymi koncovkami.

Ak by ste chceli projekt sledovať, nádjete ho tu: MACNETO

Značky: