Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Realme, aktuálně nejrychleji rostoucí značka smartphonů na světě, oznamuje jmenování Madhava Shetha generálním ředitelem pro evropskou oblast. Sheth tak bude nově zastávat pozice globálního vice-prezidenta realme a generálního ředitele realme pro Indii i Evropu.

V této nové funkci bude Madhav Sheth dohlížet na operační řízení, rozvoj obchodní a produktové strategie a na iniciativy, které pomohou rozvíjet image této mladé značky.

Madhav nastoupil v roce 2017 do společnosti OPPO jako obchodní ředitel. V této pozici hrál zásadní roli zejména v růstu offline kanálů značky. Díky dosaženým výsledkům spojil v květnu 2018 síly se Sky Li a společně založili značku realme, která získávala první úspěchy v Shethově domácké Indii. Jejich úsilí pomohlo značce, aby se v Indii rychle stala 2. nejúspěšnější v on-line prodejích mobilních telefonů. Obchodní plány realme zde byly vždy v souladu s cílem vybavit každého Inda skutečným smartphonem. Madhav získal v Indii řadu ocenění jako „Tech osobnost roku“ nebo účast v „40 pod 40“ magazínu Business World.

Madhav ke své nové funkci sdělil: „Na novou roli generálního ředitele realme pro Evropu se skutečně těším. Po asijských a tichomořských trzích bude evropský trh dalším klíčovým hnacím motorem našeho růstu. Úzce spolupracujeme s partnery na rozšiřování našich aktivit online i offline a na tom, abychom Evropanům přinesli ty nejlepší technologie za výborné ceny.“

Jedním ze Shethových cílů v této nové pozici je dostat realme mezi top 5 značek smartphonů v Evropě již v průběhu příštího roku, a to jak v online, tak v offline prodejních kanálech a profilovat realme coby oblíbenou „Tech Trendsetter“ značku mezi mladými lidmi po celé Evropě.

Výborné výsledky v prvním pololetí 2020

V červenci letošního roku dosáhla značka realme 40 milionů uživatelů po celém světě. Společnost pokračuje v celosvětovém expanzi a je již přítomna na 59 globálních trzích s výjimkou Severní Ameriky. Tyto údaje jsou dalším ukazatelem rychlého růstu realme poté, co se této mladé značce podařilo udržet celkové sedmé místo mezi všemi výrobci smartphonů během prvního čtvrtletí roku 2020.

Kromě toho značka ve druhém čtvrtletí roku vzrostla o 11 % a stala se jedinou, která zaznamenala pozitivní dvouciferný růst. Analytická společnost Counterpoint považuje realme za značku smartphonů s nejrychlejším růstem během čtyř po sobě jdoucích čtvrtletích. Counterpoint také informoval, že realme byla v prvním čtvrtletí 2020 jednou z pouhých dvou značek smartphonů, která zaznamenala meziroční růst (o 157 % meziročně)

Více informací naleznete na www.realme.com, všechny novinky ze světa realme naleznete také na naší české facebookové stránce.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.