S produktami na dezinfekciu a čistenie sa počas pandémie koronavírusu roztrhlo vrece. Novinku predstavila aj spoločnosť Mamibot, v podobe ručného vysávača Mamibot UV Lite 100.

Nejde o bežný ručný vysávač, aké poznáte. Tento disponuje UV lampou, ktorá má podľa výrobcu zabiť všetky baktérie a roztoče.

Konštrukcia a dizajn

Mamibot UV Lite 100 má špecifický dizajn, ktorý pôsobí futuristicky. Oválna sacia hlavica je konštrukčne pripevnená k motoru so sacím výkonom 4000 pascalov. Ten je poháňaný vstavanou, lítiovou 2200 mAh batériou, vďaka ktorej dokáže vysávať približne 25 minút.

V hornej časti je tiež zberná nádoba na nečistoty s objemom 0,5 l, ktorá disponuje HEPA filtrom a filtrom pevných častíc. Nádoba je priehľadná, okamžite počas vysávania vidíte množstvo povysávaných nečistôt.

Vysávač je bezdrôtový a nabíja sa v dokovacej stanici, ktorá je súčasťou balenia. Nabíjanie trvá približne 3,5 hodiny a stav nabitia signalizujú LED diódy v hornej časti rukoväte.

Výrobca zamýšľal využívanie vysávača tak, že ho budete mať po ruke, aby ste ním mohli pravidelne povysávať vašu posteľ, pohovku či koberec. Samotné telo vysávača je ľahké a padne dobre do ruky. V spodnej časti sacej hlavice je umiestnená UV lampa.

Mamibot UV Lite 100

Dizajn Mamibot UV Lite 100 pôsobí futuristiky

Vysávanie s UV lampou

Samotný proces vysávania je jednoduchý. Po nabití stačí vysávač zapnúť, položiť na vysávaný povrch a začať vysávať.

Na to, aby sa rozsvietila UV lampa, ktorá zabíja roztoče a baktérie, je nevyhnutné, aby bol vysávač vo vodorovnej polohe, čím sa aktivujú snímače umiestnené pod kolieskami. O zapnutej UV lampe informuje aj LED dióda v tvare psej labky v hornej časti sacej hlavice.

Účinok UV lampy sa prejavuje počas vysávania, tzn. keď sú nečistoty nasávané, sú osvietené UV lampou. UV svetlo však pôsobí aj na vysávanom povrchu, preto odporúčame prechádzať pomalými, plynulými pohybmi, aby sa účinok UV lampy zosilnil.

Verdikt

Vysávač sme testovali pri vysávaní posteľného matraca. Hoci ide o matrac starý jeden rok, vysávač z neho skutočne vysal množstvo nečistôt. Reálne sme účinnosť UV lampy overiť nedokázali.

Výrobca udáva, že likviduje až 99,9 % povysávaných roztočov, baktérií a alergénov. Považujeme ho však za užitočného pomocníka v domácnosti, najmä v prípade, ak máte domáce zviera, prípadne trpíte alergiou.

Cena: 184,90 eura

Zapožičal: Mamibot

Porovnajte si cenu vo viacerých e-shopoch:

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.