To však nie je všetko.

Počas rokov sme si na Mapy od Googlu nielen zvykli kvôli ich dostupnosti, ale musíme konštatovať, že ide o skutočne praktickú aplikáciu. Nielenže dokáže ušetriť čas počas cestovania, ale poskytuje aj množstvo praktických tipov, kam zájsť. Výhod je samozrejme omnoho viac.

Jednou z vecí, ktorá dokáže “zahrať na nervy” počas jazdy autom je zistenie, že cesta, ktorou prechádzate je spoplatnená a nemáte poňatia, koľko vás bude do cieľa ešte stáť. Bolo by tak užitočné vedieť aj tieto informácie, čo sa pomaly začína stávať realitou. 

Od apríla začínajú Mapy zobrazovať odhadované ceny mýta. Tieto informácie budú pritom čerpané z regionálnych agentúr, ktoré majú tieto informácie na starosti. Zohľadnené budú viaceré faktory, ako je konkrétny čas a spôsob platby, aby ste počas jazdy získali čo najviac užitočných informácií a cestovali efektívne.

Google MapyZdroj: AndroidPolice

Google bude samozrejme stále ponúkať možnosť “vyhnúť sa mýtu”, ale pre tých, ktorí si za cestu priplatia, bude pripravený náhľad celkových nákladov ešte predtým, ako vyrazia na cestu. Aktuálne je tento nástroj dostupný v USA, Indonézii, Indii a Japonsku. Ďalšie regióny budú nasledovať neskôr.

Keďže ani konkurencia nespí, Google ju musí v niektorých prípadoch dobiehať. Ide napríklad o pridanie podpory pre zobrazovanie semaforov a STOP značiek, ktoré Apple pridal už v systéme iOS 13. Okrem nich sa teraz začínajú objavovať aj obrysy budov a záujmových oblastí, ako aj podrobnejšie informácie o vozovke.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.