Nahlasovanie incidentov na ceste by malo byť pohodlnejšie a praktickejšie.

Google oznámil dve novinky, ktoré sa v týchto dňoch objavia v obľúbenej aplikácii Mapy Google.

Prvou novinkou je zlepšené nahlasovanie incidentov na ceste, čo je funkcia, ktorú poznáte aj z obľúbenej navigácie Waze. Google s touto funkciou experimentuje už niekoľko rokov, avšak doteraz nebola v Mapách príliš použiteľná. To by sa teraz malo zmeniť.

Google uvádza, že nahlasovanie incidentov a užitočných informácií, ako sú napríklad blízke stavby, uzávierky jazdných pruhov, objekty a prítomnosť polície, bude v mapách pohodlnejšie. K dispozícii budú väčšie ikony hlásení, na ktoré sa dá ľahšie ťuknúť, aby ste mohli rýchlejšie zdieľať aktualizácie, ako je uzavretý jazdný pruh. Ostatní vodiči môžu ťuknutím potvrdiť udalosť a pomôcť tak okoloidúcim vodičom.

Výborné je, že Mapy Google zobrazujú tieto hlásenia nielen od používateľov aplikácie Mapy, ale aj od vodičov, ktorí používajú Waze. Priamo v hlásení môžete vidieť, z ktorej aplikácie prišlo. Ako funguje vynovené nahlasovanie v praxi, si môžete pozrieť v krátkom videu:

Druhou užitočnou novinkou je zlepšené navádzanie k zadanému cieľu. Mapy Google vám automaticky osvetlia budovu a jej vchod, keď sa k nej blížite. Aplikácia vám takisto ukáže aj blízke parkoviská. Táto novinka môže byť obzvlášť užitočná, ak cestujete na neznáme miesto.

Google oznámil, že obe tieto novinky už sprístupňuje používateľom mobilných aplikácií pre Android a iOS. Nové funkcie budete môcť využiť aj vo vozidlách so systémami Android Auto a Apple CarPlay.

Treťou novinkou je zmena dizajnu spodného panelu. Google ju oznámil dávnejšie, v týchto dňoch sme si ju všimli aj my v aplikácii pre Android. Pripomeňme, že Google nedávno mierne vynovil dizajn celej aplikácie.

Ako funguje zlepšené navádzanie s osvetlením budovy v praxi, si môžete pozrieť v krátkom videu:

Zdroj: Google, 9to5google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit