Po nedávnom pridaní vrstvy výskytu a vývoja ochorenia COVID-19 podľa regiónov, Google začal testovať nové používateľské rozhranie režimu Auto.

Podľa nedávnej správy z portálu XDA-Developers si nové rozhranie začalo raziť cestu k niekoľkým používateľom pomocou prepínača na strane servera. Prináša väčšie tlačidlá, ktoré pomáhajú ľahko sa v aplikácii orientovať aj počas jazdy. Na priložených snímkach obrazovky je vidieť aktualizované rozhranie Máp, ktoré vyzerá veľmi podobne ako používateľské rozhranie Android Auto. 

Na navigačnej obrazovke aplikácie sú teraz dve veľké tlačidlá v spodnej lište – jedno pre hlasový vstup a druhé pre otvorenie novej domovskej obrazovky. Ak nie ste na navigačnej obrazovke, na dolnom paneli sa nachádza tretie tlačidlo Mapy, ktoré pomôže rýchlo sa vrátiť na navigačnú obrazovku.

Hneď nad spodnou lištou sa nachádzajú ovládacie prvky prehrávania hudby. Majú veľký text a tlačidlá, čo napomáha lepšiemu ovládaniu hudby počas jazdy. Zvyšok navigačnej obrazovky zostáva rovnaký.

Kliknutím na tlačidlo Hovory sa otvorí nová obrazovka, ktorá zobrazuje tri najviac používané kontakty spolu s tromi poslednými hovormi. K dispozícii je aj tlačidlo „Zavolať niekomu inému“, ktoré umožňuje volať kontakty, ktoré sa nezobrazujú na obrazovke hovoru. Okrem toho aplikácia dostáva aj špeciálne rozhranie pre aplikáciu YouTube Music.

Nové používateľské rozhranie Google Máp je dostupné iba pre hŕstku používateľov. Zatiaľ nemáme žiadne informácie o širšom zavedení.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Ako si stiahnuť fotografie zo služby Fotky Google do počítača

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.