Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Do ponuky Plustelky na satelite pribúdajú od dnes programy Markíza HD aj SD, Doma a Dajto. Na základe rozhodnutia vysielateľa budú stanice Markíza Group ponúkané v platenom balíčku. Po nedávnom doplnení Voľnej telky o ponuku Towerhome, a.s. – extra programy Plustelky v podobe ČT1 a ČT2 – sa ponuka cez satelit skompletizuje.

Na základe rozhodnutia vysielateľa sú všetky programy Markíza Group dostupné iba v platenom balíčku. „Divákom prinášame do ich domácností televíznu zábavu v podobe najobľúbenejších TV staníc a snažíme sa nájsť najvýhodnejšie riešenie. Sme radi, že môžeme ponuku rozšíriť aj o televízne stanice Markíza Group, musíme však akceptovať rozhodnutie vysielateľa a zaradiť stanice Markíza do plateného balíčka,“ hovorí v súvislosti s aktuálnym rozšírením ponuky Michal Šuran, marketingový manažér Towerhome, a.s., spoločnosti prevádzkujúcej platformu Plustelka.
Poplatok za príjem programov Markíza HD aj SD, Doma a Dajto v ponuke Plustelky cez satelit je vo výške 3,99 eur ročne. Spomínané TV stanice v SD rozlíšení je možné naďalej prijímať aj v DVB-T v ponuke Voľnej telky. „Veríme, že ročný poplatok nie je pre slovenské domácnosti veľkou príťažou, mesačne je to pár centov. Lacnejšiu ponuku na slovenskom trhu nenájdete,“ dodáva Michal Šuran.
Aktuálnu programovú ponuku Voľnej telky cez satelit tvoria: Jednotka (HD), Dvojka (HD), TV Joj, Wau, Plus, TA3, TV Lux, TV8, ŠlágrTV, Óčko a ČT24. Plustelka dopĺňa túto ponuku o ďalšie programové služby – bezplatný programový balíček ČT1, ČT2 a najnovšie aj platený balíček s kanálmi Markíza HD a SD, Doma a Dajto za 3,99 eur ročne.
Napriek spoplatneniu nového programového balíčka sa bude Voľná telka aj naďalej snažiť priniesť televízne stanice do slovenských domácnosti úplne zadarmo. Spolupráca v takomto režime je možná s vysielateľmi, ktorí sa rozhodnú sprístupniť svoju programovú ponuku nielen prostredníctvom platených, ale aj voľne dostupných platforiem.
Výnimočné riešenie Voľnej telky a Plustelky na slovenskom televíznom trhu spočíva tiež v univerzálnom a flexibilnom príjme TV staníc nielen prostredníctvom bežnej antény (DVB-T), ale aj cez satelit. Diváci sa tak môžu kedykoľvek rozhodnúť pre spôsob príjmu, ktorý im viac vyhovuje, či už je to terestriálny alebo cez satelit.
„Pre sledovanie Voľnej telky a Plustelky cez satelit odporúčame televízor alebo externý satelitný prijímač DVB-S2 s CI+ slotom alebo certifikovanou Irdeto čítačkou a schopný spracovať MPEG4 s HE-AAC zvukovou normou,“ dopĺňa informáciu Michal Šuran.

Značky: