Pokiaľ by vás iritovalo, akým smerom sa uberá séria Assassin’s Creed a hľadali by ste inú akčnú adventúru s dôrazom na parkúr a voľnosť pohybu, potom neprehliadnite Marvel’s Spider-Man. Táto exkluzivita pre PlayStation 4 je doteraz najlepším herným spracovaním pavúčieho muža.

Marvel’s Spider-Man je hra, ktorá nie je určená iba fanúšikom tohto hrdinu, avšak pokiaľ ste čítali komiksy alebo aspoň videli takmer všetky filmy, príbeh vás neprekvapí. Herný Peter Parker už dávno nie je na škole a pracuje ako vedec. Ďalej sa posunuli aj životy ostatných známych postáv, avšak aj napriek tomu veľa prekvapení v príbehu nečakajte. Naopak, niektoré odkazy na filmy sú milé a fanúšikovia ich pravdepodobne ocenia.

V Marvel’s Spider-Man si užijete výlet na Manhattan, ktorý je výborne spracovaný – samozrejme, v súlade s aktuálnymi trendami zo sveta Marvelu, takže nechýba ani základňa Avengerov.

Silnou stránkou hry je pohyb po hernom svete, ktorý pôsobí dynamicky a prirodzene a jeho ovládanie je úplne jednoduché. Skvelo to však vyzerá v pohybe a párkrát sme sa prichytili pri tom, že sme iba sledovali Spideyho, ako sa pohupuje medzi mrakodrapmi.

Herný Manhattan je bohatý na príbehové aj vedľajšie úlohy. Niektoré sú bohužiaľ stereotypné. A podobne ako v Assassin’s Creed, aj Spider-Man si odkrýva časti herného sveta takým spôsobom, že sa musí dostať na konkrétnu budovu a tam sa synchronizovať.

Dôležitým herným prvkom je aj bojový systém, ktorý našiel inšpiráciu v hrách o Batmanovi. Boj je vďaka tomu zábavný. Využijete pri ňom množstvo gadgetov a nechýbajú ani základné RPG prvky.

Zapožičal: Sony

Hodnotenie: 4/5, 80 %

Cena: 59,99 EUR

Prečítajte si aj:

Sony PS4 Pro vo verzi Spider-Mana

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit