Milióny britských držiteľov platobných kariet MasterCard a majiteľov zariadení Android budú môcť, podľa oznámenia spoločnosti Google, už čoskoro využiť mobilnú platobnú aplikáciu Android Pay pre svoje nákupy a platby.

HSBC, Lloyds, MBNA a M&S Bank sú, po úspešnom spustení aplikácie v septembri 2015 v USA, prvými bankami vo Veľkej Británii, ktoré podporujú platbu pomocou Android Pay. Android Pay umožní majiteľom kreditných, debetných, predplatených alebo biznis kariet MasterCard využívať ich inteligentné telefóny s kompatibilným systémom Android na každodenné nákupy.

Platba pomocou Android Pay je jednoduchá, bezpečná a spoľahlivá, držiteľom kariet MasterCard stačí stiahnuť aplikáciu a nastaviť účet. Pri platení spotrebiteľ odomkne svoj inteligentný telefón, ktorý pridrží pri platobnom terminále určeného pre bezkontaktné platby MasterCard a platba je hotová. Bezpečnosť digitálnych platieb nastavila spoločnosť MasterCard tak, aby užívatelia mohli platobný systém využiť kdekoľvek a kedykoľvek.

Aplikáciu Android Pay môžu firmy a obchodníci veľmi rýchlo a efektívne zaviesť do svojej platobnej siete pomocou platformy Simplify Commerce a platobnej brány MasterCard Payment Gateway. S oboma platformami spoločnosti MasterCard sa Google v USA a Veľkej Británii už spojil, a obchodníci všetkých veľkostí, tak môžu ľahko a bezpečne prijímať digitálnu platbu od užívateľov OS Android.

K aplikácii Android Pay sa môžu tiež ľahko a rýchlo pripojiť banky, ktoré vydávajú karty MasterCard a zúčastňujú sa na programe MasterCard Digital Enablement Express. Bezkontaktné platby MasterCard sú aktuálne akceptované v 74 krajinách a na viac ako štyroch miliónoch obchodných miest po celom svete.