Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Orange dlhodobo vyzdvihuje dôležitosť podpory mládežníckeho hokeja, preto už druhým rokom otvára sériu podujatí Orange hokejové talenty pre nádejných malých hokejistov. Úvodný turnaj privíta už túto sobotu hokejová hala Hamikovo v Hamuliakove, následne dostanú deti priestor vo zvolenskej ICE Aréne (20. mája) a v košickej Aréne Sršňov (27. mája).

„Teší nás, že ako hlavný partner slovenského hokeja opäť podporujeme a stojíme za hodnotami podujatia, ktoré v sebe nesie moderné prvky prípravy, motivácie a práce  s mladými hokejovými talentmi,“ hovorí špecialista eventov a športového sponzoringu spoločnosti Orange Slovensko Marián Vavrovič, ktorý zároveň podotkol, že práve šport učí deti tímovosti, zodpovednosti a nastoľuje hodnoty, ktoré si ďalej nesú aj v bežnom živote. „O našom nadšení pre hokej svedčia aj projekty, ktoré dlhodobo podporujeme, ako napríklad Deti na hokej či všetky mládežnícke reprezentácie.  Veríme, že vďaka našej podpore mladých hokejistov vyrastú ďalšie hokejové talenty, ktoré budú Slovensko s hrdosťou a kvalitne reprezentovať,“ dodáva Vavrovič.

Orange hokejové talenty pokračujú v rovnakom duchu ako v minulom roku. Na troch podujatiach sa predstaví 72 detí, ktoré budú rozdelené do šiestich tímov s desiatimi korčuliarmi a dvoma brankármi. Družstvá ponesú názvy prírodných živlov – Hromy, Búrky, Tornáda, Blesky, Hurikány a Lavíny, pričom odohrajú zhodne štyri duely.

Program turnajov Orange hokejové talenty je rozdelený do troch častí. Prvá hodina bude venovaná zdokonaľovaniu individuálnych zručností pod vedením skúsených regionálnych inštruktorov. Následne príde na rad prvá fáza zápasov a popoludní bude nasledovať druhá fáza zápasov. Jednotlivé duely sa uskutočnia vo formáte troch proti trom alebo štyrom proti štyrom v závislosti od možnosti využitia predeľovacích mantinelov.

„Program hokejového dňa vychádza z uspokojovania potrieb hrať sa, hýbať sa a súťažiť v prostredí, ktoré v plnej miere rešpektuje emócie a túžby 9- až 10-ročných detí, ktoré už nejaký čas pôsobia v hokejovej predpríprave. Prirodzeným začlenením kontrolných cvičení hokejových zručností na začiatok dňa si budú môcť mladí adepti hokeja súťažami overiť mieru osvojenia si korčuliarskych a herných zručností a zároveň sa pripraviť na ďalší program spočívajúci v tom, čo ich najviac baví – a to je hra. Hra na malom priestore je množstvom podnetov pre deti v tomto veku prirodzeným prostredím pre rozvoj herného myslenia a rozhodovania sa v súčinnosti so zdokonaľovaním techniky, či už korčuľovania alebo narábania s hokejkou a pukom. V druhej časti dňa si budú deti môcť vyskúšať, ako im ide hra v spolupráci s novými spoluhráčmi v zápasoch vo formáte 4 vs. 4 alebo 3 vs. 3,“ uviedol mentor metodického oddelenia SZĽH Ján Filc.

Turnaje sú určené pre deti s dátumom narodenia od 1. septembra 2012 do 31. augusta 2013, registrované v kluboch a v IS SZĽH (s registračným preukazom). Prihlasovanie malých hráčov a hráčok prebieha online formou prostredníctvom formulára. Po naplnení kapacity sa budú môcť deti naďalej prihlasovať, ale poputujú na „čakaciu listinu“. Registrácia na každé podujatie sa začína 14 dní pred jeho štartom.

PRIHLASOVACIE LINKY NA PODUJATIA

Hamuliakovo/Hokejová hala Hamikovo (13. mája) – Hráči/hráčky TU, brankári/brankárky TU
Zvolen/ICE Aréna (20. mája) – Hráči/hráčky TU, brankári/brankárky TU
Košice/Aréna Sršňov (27. mája) – Hráči/hráčky TU, brankári/brankárky TU

Značky: