Prenosný reproduktor s odolnosťou voči vode a prachu s podporou Bluetooth 4.2 a výdržou 4 hodín.

Každý výrobca podobného segmentu prichádza na trh s reproduktorom, ktorý má nejakú odolnosť. V tomto prípade je to IP54, čiže na náhodné postriekanie vodou. Voči úplnému ponoreniu táto špecifikácia nechráni. Konektory sú zakryté a všetky sú umiestnené po obvode valca. Horné strana má kovovú mriežku a tam by voda počas ponorenia mohla preniknúť.

Na výber sú dve farebné kombinácie, my sme ho mali v tmavosivej v kombinácii so zelenou. Ešte je k dispozícii žlto-biela. Pozor na to, aby ste ho počas stanovačky alebo opekačky nestratili v tráve.

Spodná strana má gumové podložky, ktoré ho udržia na akomkoľvek povrchu naozaj pevne. Sú priľnavé najmä o drevo a sklo. Rozmery sú 91 × 89 × 43 mm a hmotnosť 122 gramov.

Konektor na nabíjanie je microUSB, výrobca pridal aj vlastný microSD slot na pamäťovú kartu. Z nej prehrá hudobné súbory a nie je reproduktor párovať so smartfónom alebo počítačom. Zastúpené sú ovládacie tlačidlá na hlasitosť v kombinácii s ovládaním skladieb, párovanie a vypnutie. Vlastne po tejto stránke je to plne vybavený reproduktor.

Po stránke zvuku je určený na stredne hlasité prehrávanie hudby. Pri vyššej budete viac vnímať výšky, ktoré sú dominantné. Z hľadiska zvukového prednesu je to klasický reproduktor. Stredy sú mierne zastreté a basy tvrdšie. Je to dané najmä frekvenčným rozsahom meniča. Zvládne reprodukovať pásmo v rozsahu 160 ÷ 16 000 Hz.

Verdikt

Maxton MX51 Telica je reproduktor určený pre deti a menej náročných poslucháčov. Má svoje hudobné rezervy. Nestojí veľa a má nielen odolnosť ale aj všetku základnú výbavu pridávanú do malých reproduktorov.

Cena: 19,90 EUR

Zapožičal: Maxcom

Prečítajte si aj:

Recenzia JBL Go2: Šikovný reproduktor doslova do vrecka

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.