Na jednu platobnú kartu pripadlo počas prvých dvoch týždňov 4,38 platieb.

Banka mBank zverejnila štatistiky používania platobnej služby Google Pay počas prvých dvoch týždňov od jej uvedenia na slovenský trh. Služba bola spustená na Slovensku 28. februára 2018 a hneď v priebehu prvého dňa si kartu do Google Pay pridalo 2000 používateľov.

Počas prvých dvoch týždňov využilo novú službu celkovo viac ako 3300 Slovákov, ktorí vykonali platby v objeme cez 750 tisíc eur. Služba je obľúbená najmä u mužov, tí tvoria 4/5 aktuálnych používateľov. Banka tiež prezradila, že na jednu kartu v Google Pay pripadlo počas prvých dvoch týždňov 4,38 transakcií. Priemerná výška transakcie cez Google Pay bola počas tohto obdobia na úrovni 240 eur.

mBank porovnala štatistiky aj so susedným Českom. Tam je priemerná výška transakcie 110 eur, na jednu kartu pripadlo počas prvých dvoch týždňov 6,36 transakcií a Google Pay využíva v Čechách dvakrát toľko používateľov ako na Slovensku.

Zdroj: mBank

Prečítajte si aj: 

Experience Conference 2018 – Ako sa robia inovácie v Google, IDEO či Airbnb

 

 

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Google Pay je na Slovensku. Odo dnes môžete platiť svojím smartfónom (doplnené)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit