Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Klienti mBank už môžu bezkontaktne a bez nutnosti zadávania PIN kódu zaplatiť za svoj nákup sumu až do výšky 50 EUR. Bezkontaktný spôsob platby ostáva aj naďalej jedným z najbezpečnejších a zvýšením limitu sa na tom nič nemení. Banka takto reaguje na rozhodnutie vlády o prijatí opatrení v súvislosti so šírením nákazy koronavírusom a aktuálnu situáciu, kedy je dodržiavanie prísnych hygienických zásad ešte vyššou prioritou.

Zvýšenie limitu bezkontaktných platieb z pôvodných 20 EUR na aktuálnych 50 EUR je logický a prirodzený krok, ktorý vyplynul z mimoriadnej situácie, ktorej čelí celý svet. Bezkontaktné platby totiž predstavujú rýchly, bezpečný a hygienický spôsob platby za tovar či služby.

„Vďaka technológiám, ktorými v mBank disponujeme vieme vždy veľmi rýchlo a flexibilne reagovať aj na mimoriadne požiadavky akou je napríklad navýšenie limitu bezkontaktných platieb a zaviesť ich do praxe medzi prvými. Táto zmena sa vzťahuje na všetkých našich klientov – držiteľov kariet Mastercard aj Visa a o zvýšenie limitu sa mBank postará automaticky,“ uvádza Robert Chrištof, generálny riaditeľ mBank Slovensko.

mBank je na zmenu limitu už v tejto chvíli absolútne pripravená, na túto zmenu sa však musia pripraviť aj prevádzkovatelia platobných terminálov. Preto sa počas prechodného obdobia, kým budú všetky terminály u obchodníkov aktualizované na nový limit, môžu klienti stretnúť s tým, že budú musieť zadať PIN kód aj pri transakcii nižšej ako 50 EUR.

mBank svojim klientom neustále prináša najnovšie technologické riešenia v oblasti spravovania financií, ktoré sa u nich tešia veľkej obľube. V súčasnosti už napríklad podporuje všetky typy bezkontaktných mobilných platieb pomocou smartfónov či hodiniek, ktoré sú na Slovensku dostupné a služby ako Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay či Fitbit Pay zaviedla mBank medzi prvými.

Značky: