Na veľtrhu ISE 2024 spoločnosť Panasonic Connect predstavila nový balík Media Production Suite a jeho zásuvný modul Video Mixer. Ten využíva technológiu AI s funkciou AI Keying na odstránenie potreby zeleného pozadia, a to aj pri snímaní v exteriéri.

Spoločnosť Panasonic Connect Europe predstavila nový softvérový balík Media Production Suite, ktorý vytvára počítačový softvér pre profesionálne kamerové systémy Panasonic do jednej pohodlnej platformy. Poskytuje prístup k viacerým funkciám na jedinej obrazovke grafického rozhrania pre vysoko intuitívnu a efektívnu produkciu videa na mieste. Softvérový balík Media Production Suite je k dispozícii bezplatne a ponúka aj rôzne platené doplnky, ktoré sa budú v budúcnosti rozširovať.

S rastúcim využívaním videa v akademickom a podnikovom svete nový balík Media Production Suite zjednodušuje nastavenie kamery a poskytuje širokú škálu funkcií, ktoré umožňujú kvalitnú produkciu videa v malých tímoch. Intuitívne grafické rozhranie s dotykovou obrazovkou uľahčuje používanie a umožňuje vysokokvalitnú produkciu videa aj zamestnancom, ktorí nie sú špecialisti.

Základné funkcie zobrazenia zariadenia a ovládania PTZ sú súčasťou balíka Media Production Suite zadarmo. Medzi ďalšie platené doplnky patria Video Mixer, Visual Preset a Auto Tracking.

Device View centralizuje správu viacerých kamier PTZ z jedného počítača vrátane sieťových nastavení kamery, kontroly stavu a napájania. Automaticky deteguje všetky pripojené kamery a súčasne vykonáva sieťové nastavenia a aktualizácie firmvéru z počítača na efektívnu správu videa v sieti.

Pomocou funkcie PTZ Control môžu používatelia nastavovať otáčanie, nakláňanie a približovanie kamery, ako aj zaostrovanie, clonu, zosilnenie, vyváženie bielej, uzávierku a ND filter a zároveň sledovať video výstup z počítača. Akceptuje až 100 predvolieb na inteligentnú prevádzku.

K platforme možno pridať aj širokú škálu platených doplnkov na splnenie špecifických potrieb, napríklad automatické sledovanie na presnú detekciu pomocou rozpoznávania tváre a detekciu tela na sledovanie neočakávaných pohybov na plynulé automatické snímanie videa.

Čoskoro pridaný doplnok Video Mixer bude využívať technológiu AI-keyed na odstránenie potreby zeleného pozadia pri komponovaní pozadia, a to aj pri snímaní v exteriéri. Podporuje spracovanie P-in-P, prepínanie videa prepojeného s mikrofónom a vstup/výstup SDI, NDI a SRT.

Vizuálne predvoľby umožňujú používateľom jednoducho kliknúť na ikonu a nasmerovať viacero kamier PTZ na objekt na produkciu z viacerých uhlov. Je tiež možné prepojiť kameru PTZ a bezdrôtový mikrofón Panasonic na automatizované snímanie videa rečníkov, napríklad na hybridných konferenciách.

Zdroje: Panasonic Connect

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.