Mediatek pri predstavení svojho čipsetu tesne predbehne konkurenta Qualcomm.

V utorok 8. novembra 2022 taiwanská spoločnosť Mediatek zrejme predstaví svoj najvýkonnejší čipset pre nadchádzajúce obdobie. Na tento deň totiž naplánovala tlačovú konferenciu so zatiaľ nespresneným obsahom. Predpokladá sa však, že hlavným bodom bude práve nový čipset.

O niekoľko dní tak predbehne konkurenčný Qualcomm, ktorý má oznámiť svoju čipovú sadu Snapdragon 8 Gen 2 v polovici novembra.

O novom čipsete od Mediateku sa toho zatiaľ veľa nevie. Uniknuté benchmarky však ukázali rapídny nárast výkonu. Napríklad v známom teste AnTuTu dosiahol až 1,26 milióna bodov, čo je oproti aktuálnemu Dimensity 9000 zlepšenie o 26 percent.

Korešponduje to s informáciami niektorých zdrojov, podľa ktorých bude nový čipset vybavený hlavným jadrom Cortex-X3. To má oproti svojmu predchodcovi zhruba 25 percentný nárast výkonu.

Srdcom grafickej časti čipu má byť Immortal-G715 s hardvérovou podporou raytracingu. Prvé benchmarky ukázali, že je dokonca o niečo výkonnejší ako Apple 16 Bionic.

Názov nového čipsetu zatiaľ nie je známy, avšak predpokladá sa, že ponesie označenie Dimensity 9200.

Zdroj: GsmArena.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.