Spoločnosť neustále zlepšuje spôsoby, ako sledovať zdravotný stav používateľov.

Či už ide o meranie tepu, spánku, stresu a ďalších dôležitých štatistík, väčšina týchto monitorovacích technológií sa nachádza výhradne na hodinkách Apple Watch. Aj keď iPhone dokáže takisto monitorovať zdravotný stav, v jeho prípade je všetko založené iba na softvéri. Teraz však prichádza príslušenstvo, ktoré by mohlo monitorovanie zdravia prostredníctvom iPhonov významne vylepšiť.

Zverejnená patentová prihláška s názvomPripojenie fotoaparátu a spracovanie obrazových údajov na meranie teploty“, ukazuje technológiu, ktorá by bola schopná analyzovať obraz z fotoaparátu na určenie teploty subjektu. Príslušenstvo je pasívne (bez elektroniky alebo napájania) a môže tak znížiť výrobné náklady a zvýšiť dostupnosť.

Vyzerá to, že táto inovatívna technológia nebude integrovanou súčasťou samotného iPhonu, ale príslušenstvom, ktoré je možné k fotoaparátu pripojiť iba v prípade, keď to bude potrebné.

Apple termo

Zdroj: PhoneArena

Patent opisuje aj pripevnenie tohto zariadenia k fotoaparátu pomocou rámu, ktorý bude niesť všetku technológiu potrebnú na stanovenie teploty. Príslušenstvo obsahuje materiál reagujúci na teplotu (TRM), ktorý je spojený s rámom. Rám je nakonfigurovaný na umiestnenie TRM v zornom poli kamery tak, aby obrazy zachytené kamerou obsahovali aspoň časť TRM.

Vyzerá to tak, že Apple sa prispôsobuje potrebám na časté meranie teploty, takže s uvedením na trh sa pravdepodobne poponáhľa.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Apple Watch: Toto užitočné a praktické nastavenie nepozná väčšina používateľov

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.