Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Daimler s kooperačným partnerom ESL (líder v oblasti elektronických športov) spúšťa veľkú súťaž s názvom „In-Car-Gaming-Challenge“ zameranú na hľadanie čo najinovatívnejších konceptov zábavy vo vozidle. V hľadáčiku má vzrušujúce a kreatívne nápady z oblasti hier.

Najlepší nápad dostane možnosť presadiť sa vo vozidlách. Medzi ďalšie ceny pre víťazov patria vstupenky na turnaje ESL alebo peňažné výhry. Mentormi súťaže sú odborné úseky spoločnosti Daimler, ktoré v poslednej časti preveria, ktorý koncept má najväčší potenciál na integráciu do vozidla či aplikácie Mercedes-Benz.

Súťaže sa môžu zúčastniť hráči, vývojári, interakční dizajnéri či študenti – či už ako jednotlivci alebo ako Startup s maximálne piatimi účastníkmi. Stačí svoj nápad prihlásiť do 16. mája 2019 na adrese www.in-car-gaming.com. Súťaž bude rozdelená do troch kategórii: pre osobné vozidlá, autobusy a ako mobilná aplikácia. V hľadáčiku budú okrem hier, ktoré už dnes možno hrať v zaparkovaných vozidlách aj herné zážitky určené pre autonómne vozidlá zajtrajška.

Výskum spoločnosti Daimler sa témou hier vo vozidle zaoberá v súčasnosti veľmi intenzívne. Predstavu o tom, akým smerom by sa mohli hry uberať, ukázala nedávno spoločnosť Daimler na konferencii Mobile World Congress na príklade novej Triedy CLA, kde bola plne integrovaná hra SuperTuxKart, ktorá bežala na multimediálnom displeji vozidla. „Immersive Gaming“ označuje túto inteligentnú integráciu. Na sprostredkovanie dokonalého zážitku zapojením všetkých zmyslov hráča boli využité: plynový a brzdový pedál, klimatizácia, náladové osvetlenie a taktilná odozva ovládacích prvkov.

Značky: