Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nad slovenskými prémiovými automobilovými značkami opäť svieti trojcípa hviezda.

Podľa štatistík registrácií Zväzu automobilového priemyslu SR bolo na Slovensku minulý rok zaregistrovaných 3 346 osobných a malých úžitkových automobilov značky Mercedes-Benz (v kategórií M1 2 822 ks a kategórii N1 524 ks). Vďaka tomuto výsledku opäť značka s hviezdou v znaku obhájila svoje prvenstvo medzi prémiovými výrobcami. Z pohľadu celého slovenského trhu patrí stuttgartskej automobilke 12. pozícia.

Z pohľadu modelových tried sa najviac darilo modelom typu SUV, ktoré za minulý rok tvorili 40,22-percentný podiel zo všetkých osobných vozidiel značky Mercedes-Benz na Slovensku. Prvé miesto si neohrozene zaslúžil model GLC so 499 registrovanými vozidlami. Nasledujú Mercedes-Benz Triedy A (341) a Mercedes-Benz GLE (264).

Okrem osobných automobilov sa darilo aj nákladným vozidlám s hviezdou v znaku. Dovedna bolo v uplynulom roku registrovaných 655 vozidiel Mercedes-Benz kategórie N2 (51 vozidiel) a N3 (604 vozidiel), čo v tomto segmente segmentu znamenalo tretiu pozíciu. Najväčší podiel (30,17%) bol zaznamenaný v segmente podvozkov nad 18t patriaceho do kategórie N3b, v ktorom je Mercedes-Benz dlhodobým lídrom. Piata generácie modelov Actros a Arocs prináša špičkovú technológiou do sveta nákladných automobilov. Sériovo sú tieto vozidlá vybavené množstvom nadštandardných asistenčných a bezpečnostných prvkov určujúcich trend v odvetví nákladnej prepravy ako napr. systém predvídavého riadenia, aktívny brzdový asistent 5. generácie, kamery nahradzujúce spätné zrkadlá (MirrorCam) alebo multimediálny kokpit.

V segmente autobusov M3 bolo registrovaných 59 autobusov značky Setra, čo znamená celkové druhé miesto. Úspech autobusov v kategórii M3 podčiarkuje aj štvrté miesto vozidiel značky Mercedes-Benz s 21 predanými kusmi.

V roku 2019 bolo zaregistrovaných 41 úžitkových automobilov značky Fuso (kategórie N1 a N2) a 8 vozidiel značky smart.

Značky: