Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Legendárna značka predstavuje Mercedes-Maybach EQS 680 SUV (predbežné údaje: kombinovaná spotreba energie: 24,4 – 22,5 kWh/100 km; emisie CO2: 0 g/km)[1], čo je jej prvý sériovo vyrábaný plne elektrický model.

Je založený na technológii EQS SUV od značky Mercedes-EQ a svoju technickú dokonalosť spája s exkluzivitou značky Maybach – v súlade s výrokom Wilhelma Maybacha: „Čo je dobré, musí byť aj pekné“. O nezameniteľný vzhľad sa postará mimoriadny exteriér so stojatou hviezdou Mercedes na kapote a výraznou prednou časťou s čiernym panelom, ktorá prenáša pre Maybach špecifickú masku chladiča do éry elektrickej mobility. Pre značku je typické aj voliteľné dvojfarebné lakovanie. Veľkorysý interiér s vyberanými materiálmi, dokonalým remeselným spracovaním a exkluzívnymi detailmi ponúka komplexný komfortný zážitok s efektom zavinutia. Mercedes-Maybach EQS SUV so svojou dôslednou interpretáciou sofistikovaného luxusu určuje nové meradlo v segmente plne elektrických luxusných SUV najvyššej triedy. 

„Mercedes-Maybach EQS SUV je naše prvé plne elektrické luxusné full-size SUV. Snahou značky Mercedes-Maybach je dodať krásnemu vozidlu aj punc výnimočnosti. Interiér je vyjadrením emocionálnosti a štýlovosti. Ráz luxusného salónika sľubuje luxusné cestovanie na tej najvyššej úrovni. Spolu s novými progresívnymi proporciami SUV úplne nanovo definujeme luxus budúceho vozidla SUV.“ Gorden Wagener, šéfdizajnér skupiny Mercedes-Benz Group AG

„Mercedes-Maybach EQS SUV je míľnikom v histórii našej značky. Pre nás je stelesnením novej definície automobilovej extratriedy v ére elektrickej mobility. Naši zákazníci sa môžu tešiť na absolútne špičkový zážitok z elektrickej jazdy – s aurou výnimočnosti, ktorá je pre značku Maybach typická.“ Daniel Lescow, riaditeľ Mercedes-Maybach, spoločnosť Mercedes-Benz Group AG

Dizajn exteriéru: pre značku typická predná časť, pochrómované prvky a emblém značky ako dizajnový prvok

Mercedes-Maybach obohatil dynamický účelový dizajn vozidla EQS SUV od značky Mercedes-EQ o exkluzívne prvky, ktoré mu dodávajú svojrázny charakter. Hviezda Mercedes je umiestnená na kapote a vyjadruje status vozidla. Prednú časť vozidla charakterizuje pre značku typický čierny panel s vertikálnymi pochrómovanými ozdobnými lištami vyvolávajúcimi dojem trojrozmernej hĺbky. Veľký čierny panel je prvýkrát uzavretý hladkou plochou. Špičkový technický prvok s radarovými snímačmi je úplne integrovaný a už nie je viditeľný. Pochrómované filigránske lamely sa nachádzajú aj na otvore nárazníka na prívod vzduchu. Klasický nápis MAYBACH je diskrétne zapracovaný do pochrómovanej ozdobnej lišty, ktorá tvorí jeden celok so súvislým svetelným pásom sériovo dodávaných svetlometov DIGITAL LIGHT. Vzor Maybach s viacerými malými emblémami so značkou sa nachádza aj na ozdobných prvkoch bočného nárazníka. Svetlomety DIGITAL LIGHT vítajú vodiča a tiež sa s ním lúčia prostredníctvom špeciálnych svetelných efektov. Ako ďalší pozdrav sa na všetkých štyroch dverách rozsvecuje animovaná projekcia vzoru Maybach.

Špecifickými znakmi pri pohľade zboku sú výrazné pochrómované lemovanie bočných okien a pochrómované obloženie stĺpika B. Tento dekoratívny prvok je typickou neoddeliteľnou súčasťou Mercedes-Maybach a zdôrazňuje dĺžku priestoru pre zadných pasažierov. Emblém Maybach na stĺpiku D zdôrazňuje kvalitu. Nápis EQS je decentne integrovaný do trojuholníka v oblasti predného okna. Zvýraznené podbehy kolies s krytmi výrezov kolies vo vysokolesklej čiernej farbe zdôrazňujú silu a emocionálnosť vozidla SUV. Mercedes-Maybach EQS SUV jazdí na exkluzívnych 21- alebo 22-palcových kolesách s diskmi z ľahkej zliatiny a s kovanými diskmi. Nápisy MAYBACH sú aj na integrovaných, perfektne prepracovaných krytoch nábojov kolies. Ďalším magnetom pre oči sú sériovo montované nášľapné dosky, ktoré sú v tme osvetlené. Nášľapné plochy sú vyrobené z eloxovaného hliníka, ktorý nadväzuje na vzhľad jemných pásikov v prednej časti vozidla s čiernym panelom. Aj tu je štýlovo integrovaný emblém Maybach.

Exkluzívny charakter zadnej časti vozidla zvýrazňujú zadné svietidlá v podobe súvislého svetelného pásu s dvojdielnou špirálou. Svetlá sú po celej šírke animované. Okrem toho treba spomenúť pochrómované ozdobné prvky na zadných výklopných dverách, na spojleri zadného nárazníka a na odtrhovej hrane, ako aj nápis MAYBACH.

Osobitný vzhľad modelu Mercedes-Maybach EQS SUV môže na želanie zvýrazniť aj pre značku typické dvojfarebné lakovanie s filigránskym ihličkovým prúžkom. Nanáša sa ručne podľa najvyšších kritérií kvality a je k dispozícii v piatich farebných kombináciách: strieborná high‑tech/obsidiánová čierna, strieborná high-tech/nautická modrá, obsidiánová čierna/selenitová sivá, obsidiánová čierna/kalaharská zlatá a zamatová hnedá/onyxová čierna.

Dizajn interiéru: spojenie tradície a avantgardy

Dizajn interiéru sa rovnako dôsledne riadi krédom značky Maybach „Čo je dobré, musí byť aj krásne“. Vrcholom pre cestujúcich vpredu je sériovo dodávaná hyperobrazovka MBUX s „nulovou vrstvou“ a úvodnými pre vozidlá Mercedes-Maybach špecifickými animáciami na všetkých troch displejoch. Celkový vzhľad je špeciálne pre Mercedes-Maybach EQS SUV navrhnutý v ušľachtilej tmavomodrej farbe. Medzi mnohé exkluzívne črty patrí aj animované znázornenie združeného prístroja v režime MAYBACH. Ručičky v obidvoch tubusoch sú stvárnené ako hodvábny šál, ktorý sa adekvátne k rýchlosti a štýlu jazdenia elegantne pohybuje vo vetre. Súčasne s tým číslice menia svoju veľkosť a dynamicky sa zobrazujú alebo miznú. Lemovanie okrúhlych prístrojov má typickú ružovozlatú farbu značky. Alternatívou k zobrazeniu tubusov je športový štýl čisto elektrického vozidla. Priestorovo znázornené výkonové rozpätie vyjadruje príslušný jazdný stav (jazda, zrýchľovanie, nabíjanie).

Na centrálnom displeji sa po spustení objaví známa domovská obrazovka s takzvanou nulovou vrstvou. V tomto základnom nastavení dominuje navigačná mapa. Osemdesiat percent najčastejších interakcií môže vodič iniciovať priamo bez toho, aby musel prepínať aplikácie. Systém funguje v závislosti od situácie a od používateľa, pričom reaguje prostredníctvom inteligentných návrhov a predostiera cestujúcim predvídavé ponuky.

Funkčný obsah a štruktúra obsluhy všetkých troch displejov zodpovedajú obsahu a štruktúre displejov modelu EQS SUV od značky Mercedes-EQ. Vzhľad možno individuálne prispôsobiť prostredníctvom troch štýlov zobrazovania (Decentný, Športový, MAYBACH) a troch režimov (Navigácia, Asistencia, Servis). V decentnom štýle je obsah displejov maximálne obmedzený a zobrazenie je harmonicky prispôsobené zmene farby zvoleného náladového osvetlenia.

Vďaka dvom 11,6-palcovým displejom na operadlách predných sedadiel majú cestujúci na zadných sedadlách k dispozícii rovnako bohatú ponuku infotainmentu a komfortu. Sériovo dodávaný špičkový systém zábavnej techniky MBUX pre oblasť zadných sedadiel umožňuje jednoduché a rýchle zdieľanie obsahu na rôznych displejoch. Výber a úpravu cieľov navigácie možno robiť aj zo zadných sedadiel. Súčasťou sériovej výbavy je aj tablet MBUX pre oblasť zadných sedadiel, ktorý možno používať aj mimo vozidla, a interiérový asistent MBUX. Prostredníctvom kamier dokáže na základe pohybov tela a rúk rozpoznať želania cestujúcich a následne vykonať príslušné funkcie – napríklad zapnúť svetlo na čítanie.

Štýlový kontrast k technicky vyspelému dojmu vytvárajú prírodné materiály, ktoré boli zhotovené vďaka dokonalému remeselnému spracovaniu. Model Mercedes-Maybach EQS SUV je sériovo vybavený kožou Exklusiv v teplých farbách hnedá espresso/hnedá Balao pearl. Na želanie je k dispozícii béžová macchiato/bronzovohnedá pearl. Pre tých, ktorí túžia po ešte ušľachtilejšom vzhľade, je na želanie k dispozícii exkluzívna koža napa Maybach MANUFAKTUR vo farbe krištáľová biela/striebrosivá pearl. Koža vo všetkých farbách výbavy bola spracovaná trvalo udržateľnými postupmi. Ako ozdobné prvky je k dispozícii prírodné drevo: hnedá breza MANUFAKTUR s otvorenými pórmi a palubové drevo hnedý orech MANUFAKTUR s otvorenými pórmi, ako aj čierny klavírový lak MANUFAKTUR s prúdnicami.

Typický vysokokvalitný vzhľad zvýrazňuje emblém Maybach, ktorý je integrovaný na rôznych miestach ako dizajnový prvok. Emblém zdobí pedále z nehrdzavejúcej ocele, vankúše opierok hlavy, operadlá predných sedadiel a ako projekcia aj priestor na nohy v oblasti zadných sedadiel. V kombinácii so zadnou časťou prvej triedy sa nachádza aj na drevenom ozdobnom prvku medzi zadnými sedadlami. Keď je batožinový priestor otvorený, emblém možno vidieť aj na vnútornom obložení zadných výklopných dverí. Na volante sa nachádza nápis s názvom značky, ktorého svetelná podoba na nástupných lištách z nehrdzavejúcej ocele víta všetkých cestujúcich.

Luxus šetrný k zdrojom: Mercedes-Maybach začína používať kožu napa, ktorá bola spracovaná pomocou rastlinného činenia

Mercedes-Maybach EQS SUV je prvým modelom spoločnosti Mercedes-Benz AG, ktorý je vybavený rastlinne vyčinenou kožou. Ako činidlo sa okrem iného používajú šupky kávových zŕn. Voda používaná na činenie cirkuluje v uzavretom okruhu a po konečnej úprave sa vracia späť do prírody. Mastiace činidlá používané v procese činenia sú tiež výlučne rastlinného pôvodu. Konzervácia kože soľou sa neuskutočňuje. Na jedno vozidlo s koženými sedadlami sa takto ušetrí približne 45 kilogramov soli. Vedľajšie produkty procesu činenia sa používajú na výrobu nových upcyklovateľných výrobkov, napríklad kompostovateľných kvetináčov, izolačnej peny alebo terasových dosiek. To znamená, že trvalo udržateľne spracovaná koža šetrí zdroje. A profitujú z nej aj pestovatelia kávy. Z predaja šupiek kávových zŕn získavajú druhý príjem.

Spoločnosť Mercedes-Benz definovala záväzné kritériá pre trvalo udržateľne spracovanú pravú kožu. Dôležitou požiadavkou na dodávateľov je napríklad to, aby dodávateľský reťazec kože nebol spájaný so žiadnou formou ilegálneho odlesňovania. Pasienky nesmú prispievať k ohrozovaniu ani k strate prirodzených lesov. V tomto kontexte musia partneri odhaliť celý svoj dodávateľský reťazec – od poľnohospodárskeho regiónu až po konečný produkt. Okrem toho môžu usne pochádzať len zo zvierat z druhovo vhodného chovu. Na činenie sa môžu používať len rastlinné alebo alternatívne aj trvalo udržateľné činidlá, ktoré neobsahujú žiadny chróm. Výrobca vozidiel Mercedes-Benz od svojich partnerov vyžaduje, aby v prípade zušľachtenej kože vykonali ekologickú bilanciu, ktorá zahŕňa všetky stupne procesu tvorby hodnôt.

Mercedes-Maybach chce spojiť luxus s trvalou udržateľnosťou. V modeli Mercedes-Maybach EQS SUV je celý rad konštrukčných dielov a komponentov sčasti vyrobených z materiálov šetriacich zdroje. Okrem toho je použitá aj sekundárna oceľ a recyklovaný hliník. Používanie recyklovaných materiálov je dôležitým opatrením na ceste k dekarbonizácii. V tejto súvislosti treba spomenúť neutrálnu bilanciu CO2 pri výrobe vozidiel Mercedes-Maybach EQS SUV a ich akumulátorov v závodoch Mercedes-Benz v Alabame v USA. Výrobca vozidiel Mercedes-Benz chce dosiahnuť, aby sa emisie CO2 pripadajúce na celý životný cyklus nových osobných vozidiel už do konca tohto desaťročia znížili minimálne na polovinu hodnôt z roku 2020. Neutrálna bilancia emisií CO2 sa od roku 2039 má dosahovať počas celého životného cyklu a v celom hodnotovom reťazci vozového parku nových osobných automobilov a transportérov.

Zadná časť interiéru: exkluzívny luxusný salónik s komplexným komfortom pre všetky zmysly

Kombinácia vyberaných materiálov, dokonalého remeselného spracovania a exkluzívnych detailov v zadnej časti interiéru vozidla Mercedes-Maybach EQS SUV vytvára pre všetky zmysly uzavretú atmosféru pohody, čo označujeme ako efekt zavinutia. Sériovo dodávané riaditeľské sedadlá sú – rovnako ako predné sedadlá – vybavené ventiláciou, masážnou funkciou, ako aj vyhrievaním oblasti zátylku a pliec. Súčasne treba spomenúť aj masáž lýtok a balík na prevádzku so šoférom. Keď si cestujúci na pravom zadnom sedadle zvolí polohu na ležanie, sedadlo spolujazdca sa automaticky posunie dopredu do polohy na prevádzku so šoférom. Masážne programy sú k dispozícii aj v rámci programu KOMFORT ENERGIZING.

Pri výbave zadná časť prvej triedy je predná stredová konzola pretiahnutá až do oblasti zadných sedadiel. Bola navrhnutá nanovo pre plne elektrický model Mercedes-Maybach EQS SUV. Zadný úložný priečinok prvýkrát skrášľuje drevený ozdobný prvok. Dopĺňa ozdobné prvky z dreva na zadnej strane predných sedadiel a medzi zadnými sedadlami, čím vizuálne umocňuje atmosféru dobrého pocitu zavinutia. Novinkou je aj projektor v stredovej konzole, ktorý decentne premieta emblém Maybach na podlahu. K ďalšej výbave patria rovnako ako v modeli Mercedes-Maybach Triedy S aj temperované držiaky na poháre a odkladacia plocha na sériovo dodávaný tablet MBUX pre oblasť zadných sedadiel. Štyri prípojky USB-C s podporou rýchleho nabíjania a dve rozhrania HDMI sa postarajú o to, aby cestujúci mohli bez problémov používať svoje vlastné digitálne zariadenia. Na želanie je stredová konzola vybavená dvoma sklápacími stolíkmi, chladiacim priečinkom a postriebrenými čašami na šampanské.

Rôzne možnosti nastavenia individuálnej svetelnej atmosféry

V každom zo stĺpikov C je integrovaná dizajnová lampa. Adaptívne osvetlenie vzadu ponúka ďalšie svetlá na čítanie v držadlách a svetelné pásy v čalúnení stropu. Jas, veľkosť a polohu bodových svietidiel možno nastaviť. Zároveň je k dispozícii veľký rozsah nastavenia medzi precíznym pracovným svetlom a pohodlným salónovým svetlom. Nastavenie farby svetla sa automaticky prispôsobuje ľudskému dennému rytmu, možno ho však zmeniť aj manuálne. V tejto súvislosti treba spomenúť náladové osvetlenie, ktoré prechádza celým vozidlom až po čalúnenie stropu a za zadné sedadlá. Model Mercedes-Maybach EQS SUV je okrem toho vybavený aktívnym náladovým osvetlením s 253 individuálne ovládateľnými svetelnými diódami a 64 samostatne voliteľnými farbami. Medzi ne patria aj farebné svety ružovozlatá biela a ametystová žiara, ktoré sú špecifické pre značku Maybach. Efekt zavinutia umocňujú aj rôzne možnosti nastavenia individuálnych svetelných nálad. Pre značku typické stvárnenie privítania pozdraví cestujúcich prostredníctvom špeciálnej hry svetla: svetelný koberec prechádza naprieč vozidlom a zvýrazňuje najmä zadné dvere.

Kvalita ovzdušia: škodliviny zostávajú vonku

O dobrú kvalitu vzduchu sa sériovo stará program ENERGIZING AIR CONTROL plus s filtrom HEPA (High Efficiency Particulate Air). Snímač kvality vzduchu podporuje prepínanie prívodu čerstvého vzduchu a vnútornej cirkulácie vzduchu. V režime vnútornej cirkulácie vzduchu dochádza k opakovanej filtrácii klimatizovaného cirkulujúceho vzduchu. Filter HEPA veľmi účinne čistí privádzaný čerstvý vzduch od jemného prachu, drobných častíc a peľu. Špeciálne aktívne uhlie vo filtri HEPA a vo filtri vnútorného priestoru navyše zachytáva oxid siričitý, oxidy dusíka, ako aj rôzne pachy. V pravidelných intervaloch dochádza k prefúknutiu filtra čerstvým vzduchom. Predklimatizovanie umožňuje vyčistenie vzduchu v interiéri ešte pred nastúpením do vozidla. Hodnoty jemného prachu mimo aj vnútri vozidla sa navyše zobrazujú aj v systéme MBUX. Podrobné údaje sú uvedené vo vlastnej ponuke kvality vzduchu. Pri nízkej kvalite vonkajšieho vzduchu dokáže systém poskytnúť odporúčania na zatvorenie bočných okien alebo posuvnej strechy.

Na čuch cestujúcich pôsobí aj aktívna aromatizácia. Je súčasťou sériovo dodávaného balíka AIR BALANCE. Pre model Mercedes-Maybach EQS SUV bola vytvorená vlastná vôňa. No. 12 MOOD Ebony je mimoriadna a polarizujúca vôňa. Jej cieľom nie je potešiť, ale zviesť. Povzbudzujúce santalové drevo v kombinácii s korenistými tónmi vytvára exkluzívnu kompozíciu.

Zvukový zážitok: pohlcujúci pôžitok z hudby a jazdný zvuk špecifický pre značku Maybach

Mercedes-Maybach EQS SUV so sériovo dodávaným 4D obklopujúcim ozvučovacím systémom Burmester® ponúka nekompromisný zvukový zážitok. Ten prináša pohlcujúci zvukový zážitok technológie Dolby Atmos, ktorá dodáva hudbe viac priestoru, čistoty a hĺbky. Pomocou technológie Dolby Atmos možno diskrétne zvukové prvky alebo objekty umiestniť do trojrozmerného zvukového poľa a prispôsobiť ich akémukoľvek prostrediu prehrávania. Svoju hudbu môžu cestujúci počúvať s čistotou, ktorá zodpovedá pôvodnej štúdiovej kompozícii umelca.

Ozvučovací systém má 15 reproduktorov: dva predné basové reproduktory v prednom priestore na nohy, po jednom strednotónovom a jednom vysokotónovom reproduktore v každých dverách, dva 3D reproduktory v oblasti čalúnenia stropu, dva priestorové reproduktory v kryte batožinového priestoru a jeden stredový reproduktor v prístrojovej doske. K tomu treba prirátať dva generátory vibrácií v každom sedadle. Vďaka priamej reprodukcii zvuku prenosom v pevnom materiáli v sedadlách je zážitok z posluchu štvorrozmerný. Cestujúci na sedadle spolujazdca a na zadných sedadlách môžu 4D zvuk aplikovať aj na zvukový obsah, ktorý sa prehráva cez slúchadlá. Zvuk pre každý profil používateľa systému MBUX možno individuálne prispôsobiť.

Vďaka rôznym zvukovým svetom sa aj jazdný zvuk stáva zvukovým zážitkom. Vzdušný pôvab je názov špeciálne vytvoreného jazdného zvuku plne elektrického modelu Mercedes-Maybach, ktorý možno počuť v interiéri vozidla. Tento jazdný zvuk je interaktívny a reaguje na viac ako tucet rôznych parametrov, napríklad na polohu akceleračného pedála alebo na rýchlosť jazdy a rekuperáciu. V zosilňovači 4D obklopujúceho ozvučovacieho systému Burmester® sa v reálnom čase pomocou inteligentných algoritmov dizajnu ozvučenia uskutočňuje výpočet zvukov, ktoré sa potom prehrávajú cez reproduktory. 

Zvukový komfort: SUV s veľmi tichou oblasťou zadných sedadiel

Nové luxusné SUV nadväzuje na vynikajúci hlukový a vibračný komfort modelu EQS SUV od značky Mercedes-EQ. Do tejto kategórie patrí zapuzdrenie elektrického hnacieho ústrojenstva vpredu aj vzadu, inovatívny nosný rám v oblasti prednej nápravy a pohonné jednotky, ktoré sú dvojnásobne oddelené prostredníctvom gumových ložísk. Prevzaté boli aj špeciálne akustické peny vo vybraných profiloch holej karosérie a rampy v obložení podlahy vozidla. Obmedzujú hluk spôsobovaný kamienkami v oblasti podbehov kolies.

Ďalšie opatrenia na elimináciu prenosu hluku a vibrácií do vozidla Mercedes-Maybach EQS SUV sú zamerané najmä na oblasť zadných sedadiel. Kryt batožinového priestoru potiahnutý imitáciou kože ARTICO je rovnako ako pri sedane priečne upevnený. Začína pri hornej hrane operadla zadného sedadla a oddeľuje batožinový priestor až po spodný okraj zadného okna. Výsledkom je veľmi účinná kompenzácia jazdného zvuku. K tomu prispieva aj nové odpojovacie zariadenie (DCU). V závislosti od jazdnej situácie a požadovaného výkonu automaticky odpája elektromotor na prednej náprave, čo vedie k predĺženiu dojazdu. Pri nízkom zaťažení sa odpojovacia jednotka prepne do jazdného režimu 4×2. V takom prípade sú elektromotor aj prevodovka na prednej náprave odstavené. Pre vozidlá Mercedes-Maybach EQS SUV sa okrem toho používajú ďalšie izolačné materiály a sériovo aj akusticky účinné okná z vrstveného skla. Rôzne aerodynamické opatrenia v oblasti panoramatickej strechy, ako napríklad usmerňovače prúdenia, kryty a tesnenia s vylepšenou geometriou, sa napriek veľkému strešnému otvoru postarajú o vysoký zvukový komfort.

Uplatnením všetkých týchto opatrení sa z nového modelu Maybach stalo vozidlo SUV s najvyšším zvukovým komfortom v oblasti zadných sedadiel, čo je najlepší predpoklad číreho pôžitku z hudby alebo jednoducho len relaxačného ticha. Vďaka elektricky ovládaným roletám na zadných bočných oknách sa cestujúci na zadných sedadlách môžu sami rozhodnúť, koľko okolia chcú pritom vnímať.

Podvozok: komfortný, prispôsobiteľný a so špeciálnym jazdným programom MAYBACH

Najvyššie nároky platia aj pre komfort jazdy. Súčasťou sériovej výbavy je vzduchové pruženie AIRMATIC s kontinuálne nastaviteľným tlmením ADS+. Na zväčšenie svetlej výšky vozidla možno podvozok nadvihnúť až o 35 mm. Vozidlo je sériovo vybavené aj riadením zadnej nápravy s uhlom natočenia kolies max. 4,5 stupňa. Alternatívne možno zadné kolesá natáčať až o 10 stupňov. To umožňuje dosiahnuť priemer otáčania 11,0 namiesto 11,9 metra, čo zodpovedá hodnote mnohých kompaktných modelov.

Okrem jazdných programov DYNAMIC SELECT s označeniami ECO, ŠPORT, TERÉN a INDIVIDUÁLNY je model Mercedes-Maybach EQS SUV vybavený aj špeciálnym jazdným programom MAYBACH. Ten nahrádza klasický jazdný program KOMFORT a je zameraný hlavne na maximálny jazdný komfort cestujúcich na zadných sedadlách. Program sa postará o to, aby pod zadnými sedadlami vznikali len minimálne pohyby karosérie. Tam sa nachádza uzol vibrácií, takže amplitúdy kmitania sú najmenšie. Jazdný program MAYBACH predstavuje štandardné nastavenie.

Prehľad najdôležitejších technických údajov

Model Mercedes-Maybach EQS 680 SUV má výkon 484 kW a dojazd až 600 km (predbežný údaj). Sériovo je vybavený náhonom na všetky kolesá 4MATIC.

 EQS 680 SUV
Pohon a akumulátor 
Pohon Náhon na všetky kolesá
Elektrické strojeTypDva synchrónne motory s permanentnými magnetmi (PSM)
Výkon[2]kW484
Krútiaci momentNm950
Menovité napätieVoltov396
Palubná nabíjačkakW22
Čas nabíjania striedavým prúdom, trojfázové nabíjanie, 22 kWh6,15
Max. výkon nabíjania jednosmerným prúdomkW200
Čas nabíjania z rýchlonabíjacej stanice (jednosmerný prúd)[3]min31
Nabíjanie jednosmerným prúdom: dojazd po 15 minútach[4] (WLTP)kmdo 220
Zrýchlenie z 0 na 100 km/hs4,4
Maximálna rýchlosťkm/h210
Vozidlo 
Dĺžka/šírka/výškamm5 125/2 034/1 721
Rázvormm3 210
Priemer otáčania s riadením zadnej nápravy, 4,5°/10°m11,9/11,0
Objem batožinového priestoru podľa VDAl440
Spotreba a dojazd
Kombinovaná spotreba elektriny (predbežné hodnoty)[5]kWh/100 km24,4 – 22,5
Kombinované emisie CO2 (predbežné hodnoty)6g/km0
Dojazd (predbežné hodnoty)6kmaž do 600

[1] Údaje o spotrebe elektriny a dojazde sú predbežné a boli interne zistené v súlade s certifikačnou metódou Skúšobný postup WLTP. Zatiaľ nie sú k dispozícii hodnoty úradne uznanej skúšobnej organizácie ani typové schválenie ES alebo potvrdenie o zhode s úradnými hodnotami. Medzi uvedenými údajmi a úradnými hodnotami sa môžu vyskytnúť odchýlky.

[2] Výkon modelu EQS 680 SUV v Číne predstavuje 470 kW.

[3] Časy nabíjania zodpovedajú nabitiu z 10 na 80 % stavu nabitia pri použití rýchlonabíjacej stanice s jednosmerným prúdom kategórie K alebo L podľa EN17186 s nabíjacím prúdom 500 A.

[4] Na rýchlonabíjacích stojanoch s jednosmerným prúdom 500 ampérov na základe dojazdu podľa WLTP.

[5] Údaje o spotrebe elektriny a dojazde sú predbežné a boli interne zistené v súlade s certifikačnou metódou Skúšobný postup WLTP. Zatiaľ nie sú k dispozícii hodnoty úradne uznanej skúšobnej organizácie ani typové schválenie ES alebo potvrdenie o zhode s úradnými hodnotami. Medzi uvedenými údajmi a úradnými hodnotami sa môžu vyskytnúť odchýlky.

Značky: