Nemecká automobilka Mercedes v pondelok v Štokholme predstavila koncept luxusného pracovného pick-upu.

Vstup na trh pracovných vozidiel avizoval Mercedes ešte v marci 2015 a všetko nasvedčuje tomu, že v budúcom roku sa začne s výrobou tzv. Concept X-class. Na cesty sa dostane vďaka spolupráci s koncernom Renault – Nissan a jeho základom budú práve osvedčení hráči tejto triedy, Nissan Navara, respektíve Renault Alaskan. Concept X-class má prísť na trh v dvoch verziách.

Mercedes-Benz Concept X-CLASS stylish explorer (rechts) und Mercedes-Benz Concept X-CLASS powerful adventurer (links) // Mercedes-Benz Concept X-CLASS stylish explorer (right) and Mercedes-Benz Concept X-CLASS powerful adventurer (left)

Terénnejšia verzia Powerful Adventurer si má získať najmä off-roadových nadšencov, kým luxusnejšia SUV verzia s dreveným interiérom a oblejšími tvarmi Stylish Explorer bude určená skôr na klasickú asfaltovú vozovku.

Odlišností bude kvôli rozdielnemu zameraniu viac, terénnejšia verzia má mať napríklad narozdiel od tej „mestskej“ mohutnejšie pneumatiky, naviják či robustné nášľapy. Obe vozidlá by mali byť poháňané vidlicovým naftovým šesťvalecom. Samotnú výrobu budú mať pod taktovkou fabriky Renaultu v Argentíne a Nissanu v Španielsku.

Čo poviete? Zapadol by aj do vášho autoparku?27

 

zdroj: The Verge

Značky: